Vraag een offerte aan

Badkamer betegelen: prijzen en informatie

Hoeveel kost het betegelen van een badkamer?

Geef ons door hoe groot de te betegelen oppervlakte is en welke tegels je wilt gebruiken, en onze specialisten sturen je een overzichtelijke offerte.

Vraag een offerte aan

Waarom laten mensen de badkamer betegelen?

Badkamer betegelen

Vaak worden de oude tegels netjes verwijderd en afgevoerd.

Badkamer betegelen

Een professionele afwerking die jaren meekan.

Badkamer betegelen

Ook ervaring met de lastige klusjes, zo heb jij meer tijd over voor andere dingen.

Keuze-stress? Tips voor het betegelen van je badkamer

Bij het opnieuw betegelen van je badkamer is planning essentieel. Kijk voordat je begint goed naar je badkamer. Is de ruimte groot of klein? Wil je donkere badkamertegels of lichte tegels? Vind je het geen probleem om veel schoon te maken of wil je het schrobben tot een minimum beperken? Hier zijn verschillende tips die je helpen met het kiezen van een badkamertegel.

Ga voor lichte kleuren

Een lichtgekleurde badkamertegel is op dit moment extreem populair. Bovendien kunnen witte, gebroken witte of lichte kleuren de ruimte groter doen lijken. Als het gaat om voegkleuren, zorg er dan voor dat de voeg niet te sterk in contrast is met de tegel (dus geen witte tegel met zwarte voeg).

Badkamer betegelen

Structuur van de tegel

Bedenk hoe de badkamertegel zal aanvoelen voor je de badkamer opnieuw gaat betegelen. Heb je een douchebank? Bij het gebruik van tegels in de douche voelt een plaat of een groter stuk tegel prettiger aan om op te zitten dan kleinere tegeltjes. Kleinere tegels hebben door de vele voegen vaak wel meer grip dan grotere tegels en zijn daardoor veiliger. Voeg extra veiligheid toe aan je douche door eventuele handvatten te installeren.

Denk aan diagonale badkamertegels

Als je een kleine badkamer hebt, kan een tegel in een diagonaal patroon de illusie van een grotere ruimte wekken. Geloof het of niet, zelfs een diagonaal patroon kan je mogelijk zelf leggen. Het is precisiewerk maar zeker ook zelf uit te voeren voor een ervaren doe-het-zelver.

Ga voor groot

Als je met een grote badkamertegel werkt, moet je een minimale voegbreedte van 5 mm aanhouden. Zorg er ook voor dat er ten minste 90 procent contact met de mortel is onder de tegels. Dit is belangrijk omdat het grote formaat van de tegel ze vatbaarder maakt voor scheuren. Een fijn bijkomend voordeel is dat grote tegels heel gemakkelijk schoon te maken zijn, bespaar jezelf een hoop tijd op het schoonmaken van voegen.

Voeglijnen

Denk je aan mozaïek badkamertegel? Je hebt dan meerdere voeglijnen. Een manier om het rasterachtige gevoel van een mozaïektegel te minimaliseren, is door een voeg te gebruiken met een kleur die lijkt op de kleur van de tegel. Je krijgt dan een veel mooier geheel.

Meer over mozaïek

Bij het kiezen van een mozaïektegel voor badkamers zoek je best een mozaïektegel die minstens 95 procent contact biedt van de tegel naar de mortel. Dit contact is nodig om te voorkomen dat de tegel op de muur glijdt. Lijm is vaak niet sterk genoeg. Het betegelen van je badkamer met mozaïek kan zeer lastig zijn. Neem contact op met SoSimply om een expert in te schakelen!

Badkamer betegelen

Regel van drie

Als je op zoek bent naar een uniek tegelpatroon, ga dan niet voor meer dan drie tegels met een verschillende kleur. Het gebruik van meer badkamertegel kleuren kan afleiden en is een stuk moeilijker te plaatsen. Het kan ervoor zorgen dat de badkamer rommelig oogt en geen samenhangend geheel is.

Denk aan onderhoud

Als je op zoek bent naar een badkamertegel die niet veel onderhoud vergt, denk dan aan porselein of keramiek. Kies grote tegels uit waardoor je minder voegen hebt om schoon te maken. Tegels van natuursteen hebben meer onderhoud nodig omdat ze poreuzer zijn.

Slipfactor

Hoewel glazen badkamertegels mooi zijn en een geweldige muur- of accenttegel vormen, worden deze extreem glad als de tegels nat zijn. Vermijd glazen tegels op vloeren, vooral in badkamers met een douche of bad. Glazen tegels of blokken kunnen wel een mooie manier zijn om natuurlijk licht in de badkamer te laten komen zonder je privacy in te leveren.

Het glasdebat

Als je glazen badkamertegels in een douche gebruikt, moet je er rekening mee houden dat sommige helderglazen douche tegels vocht achter het glas kunnen krijgen. Probeer in plaats daarvan kleinere gekleurde glazen douche tegels. Je kunt ook glazen tegels gebruiken om een ​​muur aan te kleden of licht door te laten.

Ga voor universeel

Wil je een badkamertegel-look die er nog lang geweldig uitziet? Hier is een tip: kies een grote tegel met neutrale kleur die lang in de smaak zal vallen. Dit zal niet alleen gemakkelijk te onderhouden zijn, maar het zal de ruimte ook veel groter laten lijken. Het kiezen van een neutrale tegel kan helpen om de waarde van een huis te behouden. Nieuwe huiseigenaren hebben dan minder de neiging om de badkamer te renoveren.

Kies niet te veel accenten

Neem een ​​risico met een leuke kleur of patroon, maar ga niet te ver. Denk aan het vorige punt. Een uniek accent of een aparte kleur valt niet altijd in de smaak bij potentiële kopers. Neutrale kleuren geven je badkamer een tijdloze uitstraling. Te veel gedurfde kleuren en patronen kunnen met elkaar vloeken.

Heeft je badkamer een schuin plafond of schuine muur?

Gebruik kleinere badkamertegels bij het afdekken van een schuin plafond. Kleinere badkamertegels maken de helling minder aanwezig of kunnen de helling benadrukken en de kamer groter laten lijken.

Badkamer betegelen

Wil je graag een professional laten komen om je badkamer te laten betegelen? Schakel dan So Simply in om gemakkelijk een klusjesman bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De professionals van So Simply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Badkamer betegelen
In Sint-Katelijne-Waver

Monteren van wandplanken

Badkamer betegelen
In Duffel

Opschuren van parket

Badkamer betegelen
In Ukkel

Schoonmaken van terras

Badkamer betegelen
In Eeklo

Reinigen van dakgoot

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons