Vraag een offerte aan

Binnendeur op maat: prijzen en informatie

Hoeveel kost een binnendeur op maat?

Afhankelijk van de afmetingen van de binnendeur, de materialen, de sloten en handvaten, krijg je van onze specialisten een overzichtelijke offerte opgestuurd.

Vraag een offerte aan

Waar moet je aan denken bij een binnendeur op maat?

Binnendeur op maat

Volledig op maat zoals jij die hebben wilt, elke kleur en afwerking.

Binnendeur op maat

Ook de niet standaard maten zijn hierin mogelijk.

Binnendeur op maat

Deze deuren geven een gevoel van extra ruimte, wel zo prettig wonen.

5 tips voor het vervangen van een binnendeur

Update je huis met nieuwe binnendeuren.

Binnendeuren zijn een belangrijk onderdeel van je huis en ze hebben een grote invloed op de aankleding van je interieur. Het is gemakkelijk om deze deuren te zien als slechts een deel van het uiterlijk en de focus van een huis. Maar het vervangen van binnendeuren helpt niet alleen om een ​​ruimte visueel samen te verbinden, het biedt ook andere voordelen.

Binnendeur op maat
 1. Redenen om binnendeuren te vervangen

  Overweeg om je binnendeuren te vervangen of op maat te maken als ze van verschillende soorten en kleuren zijn. Als deuren in hetzelfde gebied van een huis - keuken, woonkamer, slaapkamer boven, kelder - niet overeenkomen, verliest de hele ruimte samenhang. Oudere huizen die verschillende renovaties hebben ondergaan, hebben mogelijk een mengelmoes van deursoorten. Door alle deuren op hetzelfde niveau te vervangen door deuren met een consistent uiterlijk of thema, wordt de algehele look van het huis veel mooier (en nog belangrijker één geheel).

  Het is ook de moeite waard om binnendeuren te vervangen of op maat te maken als ze beschadigd zijn of niet meer goed in hun kozijn zitten. Holle kerndeuren zijn bijzonder kwetsbaar voor schade door stoten en trappen. Kleine beschadigingen aan massief houten deuren kunnen gemakkelijk worden gerepareerd door te schuren en vervolgens opnieuw te beitsen of te schilderen, maar het nadeel van deze zwaardere deuren is dat ze zijn geneigd om zich ten opzichte van het frame te verplaatsen. Een houten deur die niet goed sluit en aanzienlijke schade heeft, kan beter worden vervangen, gerepareerd worden of door een vakman elders worden herbruikt.

 2. Soorten binnendeuren

  Je kunt kiezen uit een groot aantal soorten binnendeuren, waaronder:

  • massief houten deuren
  • faux houten deuren
  • geconstrueerde houten deuren
  • tweevoudige deuren
  • brandwerende deuren
  • schuifdeuren
  • accordeon deuren
  • Franse deuren

  Elk type binnendeur heeft zijn eigen voordelen. Massief houten deuren zijn bijvoorbeeld een uitstekende keuze als je de geluidsoverdracht van kamer naar kamer wilt verminderen. Brandwerende deuren bieden tot een half uur bescherming bij woningbrand en zijn een prima keuze voor slaapkamers. Schuifdeuren schuiven open, in plaats van open te zwaaien en zijn een goede keuze voor een kleinere ruimte.

 3. Het veranderen van de sierlijsten

  Een eenvoudige manier om het uiterlijk van een binnendeur bij te werken zonder de hele deur te vervangen, is door de sierlijsten te veranderen. Het verwijderen en vervangen van de sierlijst kan meestal in een middag worden gedaan. Je hebt een koevoet en wat geduld nodig om de oude sierlijst te verwijderen en te vervangen door een nieuwe.

  Er zijn veel soorten beschikbaar, van platte, gemakkelijk te schilderen opties tot grotere, uitlopende kroonlijsten. Je kan ook decoratieve hoekblokken of lateien vinden die bij je smaak passen - zorg er gewoon voor dat ze bij de rest van je huis passen.

 4. Vervanging van binnendeuren

  Als je ervoor kiest om sommige of al je bestaande binnendeuren te vervangen, zul je ontdekken dat ze in twee varianten verkrijgbaar zijn: voorgehangen en ‘blanco’ oftewel blinde deuren. Voorgehangen deuren hebben hun deurkozijnen vooraf bevestigd en er moet dus ruimte in de muur gemaakt worden om deur en deurpost op maat te maken. Blanco of blinde deuren zijn gemaakt om in een kozijn te passen dat al in de muur is geplaatst.Als je een blinde deur vervangt, moet je ofwel het kozijn dat al op zijn plaats zit goed vinden of bereid zijn om alles te verwijderen.

  Zodra je een nieuwe blinde deur hebt gekocht, is de volgende stap het verwijderen van de oude deur, deze bovenop je nieuwe deur te leggen, metingen uit te voeren en de nieuwe deur op maat te zagen. De hoogte van elke deur die je wil vervangen, is waarschijnlijk een standaard maat van 2 meter, maar zorg ervoor dat je de breedte ervan dubbel controleert. Er zijn verschillende standaardmaten.

  Het installeren van een blanco deur houdt in dat je de oude deur en het kozijn moet verwijderen, maar je hoeft je geen zorgen te maken over het op maat zagen van de nieuwe deur. Het kozijn moet echter wel perfect in de muuropening passen, wat betekent dat het gebruik van houten vulplaten en veel geduld nodig is om het precies goed op maat te krijgen.

 5. Een aannemer inhuren om binnendeuren te installeren

  Hoewel het mogelijk is om zelf nieuwe op maat gemaakte binnendeuren in je huis te installeren, is het aan te raden toch een professionele aannemer, timmerman of klusjesman in te huren om het werk te doen. Ze kunnen niet alleen het werk sneller uitvoeren en de kans op catastrofale fouten verminderen (bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat de deur op de juiste manier open gaat), maar ze kunnen ook vaak advies geven welk type deur het beste bij je huis past.

Binnendeur op maat

Als je meer wil weten over het plaatsen van binnendeuren op maat, neem dan contact op met SoSimply om gemakkelijk een timmerman, aannemer of klusjesman bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De specialisten van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen kwalitatief uitstekend en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Binnendeur op maat
In Laarne

Aanleggen van houten terras

Binnendeur op maat
In Veurne

Aanbrengen van houten gevel

Binnendeur op maat
In Meeuwen-Gruitrode

Plaatsen van op maat gemaakte kast

Binnendeur op maat
In Eeklo

Aanleggen van terras

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons