image of baseboard

Buitenlamp ophangen

‘s Avonds genieten van een glas wijn, een gezellige babbel of een goed boek op het terras is echt heerlijk. Maar dat kan natuurlijk niet als het donker is buiten. Daarom in een buitenlamp ophangen een goed idee, zodat je ook na het donker kunt genieten van je buitenruimtes. Een buitenlamp is ook ideaal om goed te kunnen zien als je ‘s avonds de straat op moet. Wij helpen je bij het vinden van een professional bij jou in de buurt.

Vraag een offerte aan
decor element decor element

Buitenlamp ophangen: prijzen en informatie

Buitenlamp ophangen
Praktisch gezien, je kunt zien waar je buiten mee bezig bent en dat is wel zo prettig.
Buitenlamp ophangen
Goede bescherming tegen inbrekers, zeker als je ervoor kiest om een ingebouwde sensor te gebruiken.
Buitenlamp ophangen
Je geeft de tuin een beetje extra sfeer mee zodat deze er nog leuker uitziet.

Hoeveel kost het ophangen van een buitenlamp?

Onze experts bieden een gedetailleerde offerte voor het ophangen van een buitenlamp, afhankelijk van het type lamp, de locatie en de nodige werken.

Zelf een buitenlamp ophangen

Door buitenlampen te installeren, kun je eenvoudig het uiterlijk van een tuin, balkon, garage of oprit vernieuwen. Over voldoende buitenverlichting beschikken rondom je huis is niet alleen aantrekkelijk, maar ook een stuk veiliger. Lees verder voor eenvoudige instructies over het ophangen van nieuwe buitenlampen.

Het ophangen van een buitenlamp is een eenvoudig weekendproject dat je huis een betere uitstraling zal geven. Hoewel de installatie van buitenverlichting niet ingewikkeld is, zijn er wel enkele veiligheidstips die je moet weten voordat je begint.

Buitenlamp ophangen

Hoewel buitenverlichting varieert afhankelijk van het type en de fabrikant, zijn er een paar factoren die bij de meeste hetzelfde zijn. Buitenverlichting heeft meestal drie draden: rood of zwart (fase), blauw (nulleider) en aarding (meestal geelgroen of blank koper). Zodra je deze hebt geïdentificeerd, kun je eenvoudig de bedrading op je nieuwe buitenverlichting aansluiten. Zorg ervoor dat je zwart op zwart, blauw op blauw en aarding op aarding aansluit.

Als je lampinstallatie niet vlak tegen de muur ligt (maar de opening niet groter is dan 0.5 cm), gebruik dan een doorzichtige kit op siliconenbasis om de opening af te dichten, zodat er geen water naar binnen kan lekken. Verzegel de bovenkant en zijkanten van de installatie, zodat als er water in komt, het via de bodem naar buiten kan lopen. Als de opening groter is een halve centimeter moet de installatie worden gecorrigeerd. Controleer of de aansluitdoos ver genoeg in de muur zit, de draden erin zijn gestopt en alle schroeven goed zijn bevestigd.

Het belangrijkste om te onthouden bij het werken aan een project met elektriciteit is het uitschakelen van de stroom in de meterkast. Het licht gewoon uitdoen is niet hetzelfde, omdat er nog steeds elektriciteit naar dat circuit stroomt.

Hoe kun je zelf een buitenlamp ophangen? Stap voor stap!

Om zelf een buitenlamp op te hangen heb je de volgende materialen nodig.

  • Schroefmachine of schroevendraaier
  • Buitenverlichting met bevestigingsmateriaal
  • Kniptang indien nodig
  • Draadconnectoren
  • Elektrische isolatietape
  • Kitpistool
  • Transparante siliconenkit
  • Gloeilamp
  • Waterpas

Let op, lees ook de instructies van de nieuwe buitenlamp. Er kunnen specifieke instructies worden geleverd bij bepaalde type lampen.

Buitenlamp ophangen

Stap 1: Bestaand licht verwijderen

Voordat je start met de buitenlamp ophangen, MOET je de stroom in de meterkast uitzetten. Zet deze uit totdat je project voltooid is. Zorg ervoor dat je werkgebied droog is voordat je begint. Hang een buitenlamp dan ook niet op net na een regenbui. Verwijder het bestaande licht van de muur. De schroeven kunnen zich onder een montageplaat bevinden die eraf kan worden gehaald. Houd de lamp op zijn plaats terwijl je de schroeven verwijdert met een schroevendraaier of schroefmachine. Til de oude lamp van de muur. Terwijl je de lamp vasthoudt, draai je de plastic connectoren en draadeinden los om deze te verwijderen

 

Stap 2: Vervang de montagebeugel

Een nieuwe buitenlamp moet worden geleverd met bevestigingsmateriaal. Vervang de oude voor de nieuwe montagebeugel. Het is belangrijk om de beugel te gebruiken die bij de nieuwe lamp is geleverd, omdat zaken als schroefafmetingen en oriëntatie van de schroefgaten variëren per fabrikant en model. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de dwarsbalk waterpas is. Laat de grondbout los (deze bout is meestal groen gekleurd).

Stap 3: sluit het buitenlicht aan

Wikkel de aardingsdraad een keer of twee rond de schroefdraad van de aardingsbout bij de kop en draai vervolgens de aardingsbout aan om het vast te zetten. Sluit de draden van de aansluitdoos aan op de draden van de nieuwe buitenlamp volgens de instructies van de fabrikant. Verbind zwart met zwart, blauw met blauw en aarding met aarding door de kale uiteinden van de draden rechtsom te draaien. De aardingsdraad is typisch groen, maar kan ook een blanke koperdraad zijn die uit de aansluitdoos komt.

Als de draadeinden niet lang genoeg zijn om in elkaar te draaien (je hebt ongeveer 2,5 cm blootliggende draad nodig), gebruik dan een draadknipper om een ​​deel van de plastic behuizing weg te knippen van de draad. Gebruik plastic draadconnectoren of elektrische isolatietape om de uiteinden van de draden af ​​te dichten. Als je plastic draadconnectoren gebruikt, zorg er dan voor dat ze stevig zijn vastgeschroefd. Trek er zachtjes aan om ervoor te zorgen dat de draden niet zomaar loslaten.

Misschien wil je ook een paar centimeter elektrische isolatietape om de basis van de connector wikkelen waar de draden samenkomen voor extra waterdichtheid. Steek alle draden voorzichtig terug in de aansluitdoos en zorg ervoor dat er geen meer uitsteekt.

 

Stap 4: installeer de nieuwe armatuur

Tijd om de nieuwe buitenlamp op te hangen. Bevestig de nieuwe buitenlamp aan de montagebeugel met de meegeleverde onderdelen. Draai eventuele vergrendelknoppen op de juiste schroeven en draai ze aan om ze vast te zetten. Gebruik transparante kit op siliconenbasis en een kitpistool om de bovenkant en zijkanten af ​​te dichten. Plaats indien nodig een gloeilamp en schakel de stroom weer in vanuit de meterkast.

Buitenlamp ophangen

Er is veel om rekening mee te houden bij het werken aan elektrische installaties, dus als je niet zeker bent van je zaak, neem dan contact op met professionals bij So Simply. Ze kunnen je helpen bij het analyseren van je elektriciteitsnet om te beslissen welke aanpak het beste is voor jouw project. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De experts van So Simply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

placeholder image
decor element decor element

Een vraag? Een offerte aanvragen?

Je krijgt van ons een offerte en advies op maat voor de werken aan je woning.

Contacteer ons
Voorbeelden van mogelijke realisaties
Buitenlamp ophangen In Meeuwen-Gruitrode

Installeren van zekeringskast

Buitenlamp ophangen In Schaarbeek

Installeren van buitenverlichting

Buitenlamp ophangen In Vielsalm

Installeren van binnenverlichting

Buitenlamp ophangen In Laarne

Plaatsen van stopcontacten

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

decor element decor element

Garanties van SoSimply

300 professionnels de qualité
400 kwalitatieve professionals
Un travail dans les règles de l’art avec les meilleurs matériaux
De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materialen
Des corps de métier proches de vous
Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs
Une réponse rapide à vos questions
Vakmannen in je buurt
96% des travaux réalisés dans les 5 jours
Snel antwoord op al je vragen
placeholder image

Al uw problemen snel opgelost door onze ervaren professionals

Contacteer ons