Vraag een offerte aan

Cv installatie: prijzen en informatie

Hoeveel kost een cv-installatie?

Hoeveel je betaalt voor het installeren van centrale verwarming, hangt af van het gekozen systeem, het aantal radiatoren en de situatie in huis. Onze experts bieden een duidelijke offerte met een correcte prijs.

Vraag een offerte aan

3 tips voor cv-installatie

Cv installatie

Vervang de rookgasafvoer, deze heeft dezelfde levensduur als een cv-ketel.

Cv installatie

Gelijktijdig leidingen isoleren om zo warmteverlies te voorkomen.

Cv installatie

Het hydraulisch inregelen van een cv-systeem krijgt vaak niet genoeg aandacht of wordt gewoon vergeten.

Stapsgewijze handleiding voor een cv-installatie

We weten dat het vervangen van een cv-ketel een grote en vaak stressvolle beslissing kan zijn. Om een goede keuze te kunnen maken hebben we een eenvoudige handleiding voor een cv-installatie samengesteld. In de handleiding behandelen we de meest voorkomende overwegingen, wat de cv-installatie inhoudt en wat er daarna gebeurt. We beginnen met enkele belangrijke feiten over cv-ketels.

Welke soorten ketels zijn er?

Er zijn drie basistypen: de combi-, de conventionele- en de systeemketel. Het kiezen van de juiste ketel hangt af van verschillende dingen. Of je een gasaansluiting hebt, je warmwaterbehoefte, hoeveel ruimte je hebt en welke efficiëntie je wilt. Het vervangen van je oude ketel door hetzelfde type maakt de installatie over het algemeen eenvoudiger. Maar voor velen wegen de voordelen van het overschakelen op een nieuwe, energiezuinige ketel op tegen de eventuele complexiteit.

cv-installatie

Wat is de beste ketelmaat voor jou?

De cv-installateur zal hierin de vertrouwde adviseur zijn, maar een aantal belangrijke overwegingen bij het kiezen van de juiste ketelgrootte zijn:

Hoeveel water gebruik je?

Als je in een grote gezinswoning woont, heb je waarschijnlijk een hoger waterverbruik dan een enkele bewoner in een appartement met één slaapkamer. Over het algemeen zijn conventionele ketels beter geschikt om aan hogere waterbehoeften te voldoen, en zijn combiketels eerder aangeraden bij een lager waterverbruik.

Hoeveel ruimte heb je?

Als je een kleine woning hebt zijn combiketels vaak een goede optie, omdat ze geen warmwaterboiler nodig hebben en weinig ruimte in beslag nemen.

Waar wil je dat de ketel staat?

Voor een eenvoudige cv-installatie is het best om de nieuwe ketel op dezelfde plaats als de oude te installeren. Je kan de ketel in bijna elke kamer plaatsen, als hij maar de juiste leidingen heeft en de schoorsteen juist wordt geplaatst.

cv-installatie

Wat te verwachten tijdens een cv-installatie?

Elke goede cv-installateur zal altijd proberen de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken. Tapijten en oppervlakken worden bedekt, alle juiste materialen worden meegenomen, er wordt efficiënt en veilig gewerkt en er wordt aan alle wetgeving voldaan.

 1. Voordat het werk begint

  De technicus zal eerst een paar dingen met je willen bespreken. Zoals hoeveel radiatoren je hebt, de waterdruk, het aantal badkamers in de woning en de plaats van de huidige ketel en schoorsteen.

 2. Op de dag zelf

  Als het een eenvoudige vervanging is, bijvoorbeeld combiketel, mag je van de installateur verwachten dat hij binnen een dag klaar is. Het is echter belangrijk om te onthouden dat, als het een veel ouder ketelsysteem is of wanneer je het keteltype verandert, er complicaties kunnen zijn die de installatie vertragen. Zorg dat je in de buurt bent om de nieuwe ketelregelingen door te nemen zodra deze zijn gemonteerd.

 3. Hoeveel kost het?

  Installatiekosten voor ketels kunnen hoog zijn en offertes kunnen enorm variëren, dus zorg ervoor dat je rondkijkt. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Of het een eenvoudige overstap naar een nieuwer model is, of een compleet nieuw systeem met extra leidingwerk. Zorg ervoor dat je vooraf een vaste prijsopgave krijgt om onaangename verrassingen te voorkomen.

 4. Het verkrijgen van de juiste documentatie

  Om te voldoen aan de bouwregelgeving en gasregels, moeten alle bedrijven de lokale autoriteiten op de hoogte stellen wanneer ze een nieuw gastoestel installeren. Ze moeten je een bouwvoorschriften certificaat geven en een erkend bedrijf zijn. Zorg ervoor dat je dit vraagt ​​als het niet gebeurt.

 5. Wat gebeurt er na de installatie?

  De meeste gerenommeerde bedrijven bieden je een garantie op hun diensten, maar deze voorwaarden kunnen van bedrijf tot bedrijf verschillen. Controleer dit altijd voordat je akkoord gaat met het werk.

Als je je zorgen maakt over de veiligheid van de nieuwe ketelinstallatie of denkt dat de installateur geen goed werk heeft geleverd, neem dan onmiddellijk contact met hen op. Ze zijn verplicht om eventuele problemen die ze hebben veroorzaakt op te lossen of om je de kosten van het inhuren van een nieuwe installateur te vergoeden.

cv-installatie

Schakel SoSimply in om gemakkelijk een installateur bij jou in de buurt te vinden. Vul gewoon het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De loodgieters van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Cv installatie
In Anderlecht

Vervangen van een radiator

Cv installatie
In Anderlecht

Herstellen van boiler

Cv installatie
In Schaarbeek

Onderhoud van verwarmingsinstallatie

Cv installatie
In Peer

Onderhoud van verwarmingsketel

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons