Vraag een offerte aan

Dak herstellen: prijzen en informatie

Hoeveel kost het herstellen van een dak?

Afhankelijk van de schade en de mogelijke oplossingen (volledige of gedeeltelijke dakrenovatie, kleine herstellingen, enz.), ontvang je een duidelijke offerte van onze specialisten.

Vraag een offerte aan

3 tips voor het herstellen van jouw dak

Dak herstellen

Maak het dak gelijk goed schoon zodat regenwater ook gemakkelijk kan weglopen.

Dak herstellen

Let op defecte onderdelen, voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen en dat geld hier ook.

Dak herstellen

Laat altijd een professioneel een keer kijken, want alleen op die manier blijf je de echte problemen voor.

Een dak herstellen: 5 praktische tips!

Als je het dak van je huis moet herstellen maar je wil tegelijkertijd ook wat geld besparen, dan wil je misschien wat van het werk zelf gaan doen. Hoewel dit niet hetzelfde zal zijn als een professionele dakrenovatie, kunnen sommige kleine klussen worden uitgevoerd door doe-het-zelfklussers zonder hoogtevrees.

Wat voor reparaties kom je tegen?

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het repareren van daken. Voordat je een doe-het-zelf-dakreparatie uitvoert, moet je er rekening mee houden dat niet elk probleem zo eenvoudig is als het lijkt. Het kan een eenvoudige taak lijken om een ​​paar dakpannen te vervangen, maar dit kan een complexer probleem zijn dat professionele hulp nodig heeft. Als je niet zeker weet of je de volledige omvang van het probleem op kan lossen, neem dan contact op met SoSimply voor een professionele kijk, voordat je met het doe-het-zelfproject begint.

Dak herstellen

Vervanging van dakpannen

Als je slechts een paar ontbrekende of beschadigde dakpannen hebt en het probleem is beperkt tot een klein een deel van het dak, kan het mogelijk zijn om die dakpannen gewoon te vervangen. De oplossing is om nieuwe dakpannen te vinden die bij je dak passen, zowel in stijl als in kleur. Reparaties kunnen duidelijk zichtbaar zijn als de dakpannen niet goed op elkaar zijn afgestemd. Dit kan een negatief effect hebben op het uiterlijk van het huis en mogelijk de interesse van nieuwe kopers beperken.

Je moet de dakpannen die je wil vervangen verwijderen. Mogelijk kom je meer dakpannen tegen die los zitten en moeten worden vervangen. Gebruik een combinatie van bevestigingsmaterialen gemaakt voor dakpannen om de nieuwe dakpannen op hun plaats te houden.

Gedeeltelijk herstellen van je dak

Het gedeeltelijk herstellen van je dak houdt in dat alle dakpannen en dakplaten op een deel van het dak worden verwijderd en worden vervangen. Af en toe kan het ook betekenen dat je op het hele dak nieuwe dakpannen legt. Hierdoor zijn zichtbare ‘reparatieplekken’ minder voor de hand liggend. Als de nieuwe dakpannen niet exact matchen met de huidige, kan het verschil minder zichtbaar zijn dan bij de vervanging van een paar dakpannen.

Totale dakrenovatie

Als de schade aan je dak behoorlijk is, of als je verschillende beschadigde plaatsen hebt en het dak het eind van zijn houdbaarheid heeft bereikt, is het waarschijnlijk de beste keuze om het gehele dak te herstellen of te vervangen. Dit omvat mogelijk het vervangen van de oude dakpannen en het repareren of vervangen van de dakplaten die zich daaronder bevinden.

Dak herstellen

Het voordeel hiervan is dat nieuwere dakpannen beter bestand zijn tegen weersinvloeden dan oudere dakpannen. Door de oude dakpannen te vervangen stijgt ook de waarde van je huis.

Lood herstellen

Soms moeten niet de dakpannen worden gerepareerd, maar het lood. Bij elke dakrenovatie is het raadzaam om ook het lood in het dak te controleren op waterdichtheid. Dit deel kan je zeker zelf doen. Het lood bevindt zich rond de schoorstenen, dakramen en andere gebieden met een opening in het dak. Los, beschadigd of ontbrekend lood kan de reden zijn voor lekkages en andere problemen in huis.

Tips voor kleine doe-het-zelf dakreparaties

Grote reparaties en renovaties moeten waar mogelijk aan professionals worden overgelaten. Ze kunnen ervoor zorgen dat de klus correct en tijdig wordt uitgevoerd.Kleinere doe-het-zelf dakreparaties kunnen daarentegen meestal zonder al te veel problemen worden uitgevoerd door doe-het-zelvers.

De volgende tips helpen je om het werk gemakkelijker te maken:

  • Draag schoenen met rubberen zolen om een ​​goede grip te hebben bij het uitvoeren van een doe-het-zelf dakreparatie.
  • Gooi dakpannen weg die volledig los zitten of beschadigd zijn en vervang deze voor nieuwe dakpannen.
  • Zorg ervoor dat de nieuwe dakpannen goed in de oude ‘geklikt’ of ‘vergrendeld’ zijn. Wanneer je dit vergeet kunnen ze bij een flinke storm van het dak waaien. Dit kan erg gevaarlijk zijn.
  • Zorg voor een goede ladder die stevig op de grond staat.
  • Ga niet het dak op bij harde wind.

Houd je dak in goede staat

Vergeet niet om problemen op te lossen zodra je ze ziet, door een doe-het-zelf dakreparatie uit te voeren of door een professional te bellen. Als het probleem erg groot lijkt, betekent dit waarschijnlijk dat het tijd is voor een nieuw dak. Het is waarschijnlijk het beste om eerst een offerte en inspectie te vragen, in plaats van te proberen het zelf het dak te herstellen. Houd je dak in goede staat om ervoor te zorgen dat je huis goed beschermd is tegen weersinvloeden.

Dak herstellen

Schakel SoSimply in om gemakkelijk een dakdekker of aannemer bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De dakdekkers van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen kwalitatief uitstekend en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Dak herstellen
In Meeuwen-Gruitrode

Herstellen van raamchassis

Dak herstellen
In Ichtegem

Plaatsen van houten raamkozijn

Dak herstellen
In Anderlecht

Plaatsen van dakbedekking

Dak herstellen
In Anderlecht

Installeren van glazen deur

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons