Vraag een offerte aan

Dak plaatsen: prijzen en informatie

Hoeveel kost het plaatsen van een dak?

Ontvang een duidelijke offerte van onze ervaren dakwerkers voor het plaatsen van een dak, afhankelijk van de grootte, de materialen enz.

Vraag een offerte aan

Wat zijn de voordelen van een nieuw dak plaatsen?

Dak plaatsen

Het vergroot de uiteindelijk waarde van jouw woning, een uitstekende investering voor de lange termijn.

Dak plaatsen

Het kan het energieverbruik van jouw woning verlagen, want een ouder of beschadigt dak is niet zo energie efficiënt.

Dak plaatsen

Je kunt ervoor kiezen om innovatieve alternatieven op het dak te laten plaatsen. Bijvoorbeeld een nieuw zonnedaksystemeen.

Problemen met je dak: vervangen of renoveren?

Dakreparatie en -vervanging is een veel voorkomende klus in België en Nederland. Omdat daken in veel verschillende maten en vormen voorkomen en met verschillende materialen zijn gebouwd, kunnen dakbedekkingskosten aanzienlijk variëren.

Wat zijn de voordelen van dakpannen opnieuw laten leggen?

Een dak is een van de belangrijkste onderdelen van een huis. Vermits daken onderhevig zijn aan krachtige weersinvloeden, is onderhoud absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je dak in goede staat gehouden wordt en dat je woning veilig is. Als het dak is versleten, is dakrestauratie nodig om het pand zelf te beschermen en de waarde ervan te verhogen.

Dak plaatsen

Wanneer moet ik mijn dak vervangen of repareren?

Soms is de toestand van je dak zo slecht dat hardnekkige lekken niet kunnen worden opgelost door eenvoudige oplapwerk of het vervangen van dakpannen. Wanneer dit het geval is, kan het nodig zijn om je dak zo snel mogelijk te laten vervangen om verdere schade te voorkomen.

Hier zijn enkele tips om je te helpen bepalen of je een nieuw dak nodig hebt:

 • Leeftijd: Als het dak ouder is dan 20-25 jaar, is het raadzaam om te kijken of er een vernieuwing of renovatie nodig is.
 • Dakleien beginnen te krullen: Als de leien er gekruld uitzien en korrels verliezen, kan dit een teken zijn dat het dak moet worden vervangen.
 • Lood: Als de leien uit elkaar vallen of ontbreken bij de loden randen, is dit een duidelijk teken dat het dak vatbaar is voor lekken.
 • Ontbrekende leien of dakpannen: Als je merkt dat na een zware regenval of storm het dak leien mist, moet het dak worden gerepareerd.
 • Daglicht door dakplaten: Als je merkt dat er vocht in de isolatie zit of als er daglicht door de dakplaat komt, is dit een teken dat reparatie of vervanging nodig is.
 • Waterschade aan de binnenkant: Als je vochtplekken op de plafonds of muren ziet, is dit een directe indicatie dat de dakbedekking beschadigd is of dat de ventilatie niet goed genoeg is.

Het vervangen van je dak is geen gemakkelijke klus en het klinkt misschien ontmoedigend, maar het is waarschijnlijk de enige manier om de veiligheid van je woning te garanderen en de waarde te behouden. Het plaatsen van een nieuw dak is niet altijd duurder dan een renovatie, omdat uitgebreide of zelfs meerdere renovaties de kosten van een vervanging gemakkelijk kunnen passeren.

Oorzaken van dak problematiek

Bijna alle daklekken zijn vrijwel hetzelfde en zijn het gevolg van soortgelijke problemen. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Versleten of ontbrekende leien of dakpannen. Ongeacht het materiaal waarvan je dakpannen zijn gemaakt, ze zijn vatbaar voor harde windstoten. Lichtgewicht materialen worden hier sneller door beïnvloed in vergelijking met zwaardere materialen, maar zelfs zwaardere dakpannen van asfalt of steen kunnen mogelijk loslaten en door de wind worden meegesleurd.
 • Gebroken of lekkende ventilatie. De ventilatiepijpen van het dak liggen onder je dakbedekkingsmateriaal. Ze zijn over het algemeen goed afgedicht, maar door een gescheurde buis of slijtage van het afdichtmiddel kan het water gemakkelijk naar binnen doordringen.
 • Loszittend lood. Het lood op de schoorsteen kan lekkages veroorzaken wanneer harde windstoten het van je dak of schoorsteen lostrekken. Ook kunnen weersinvloeden het afdichtmiddel beschadigen en hierdoor lekkages veroorzaken.
 • Lekkend dakraam. Dakramen zijn uitdagender om te analyseren. Een lekkage kan op het eerste gezicht alleen condens zijn. Maar een beschadigd dakraam of verweerde afdichtingen kunnen zeker leiden tot een lek.
 • IJsdammen. Wanneer gesmolten sneeuw weer op het dak bevriest, worden ijsdammen gevormd. De resulterende opstoppingen laten het water niet via de dakafvoer naar uw regengoot stromen maar een een andere kant op. Bijvoorbeeld naar een raam of dakkapel.
 • Onvoldoende dakhelling. Daken met onvoldoende hellingen zijn net zo kwetsbaar voor windschade als platte daken. Bovendien bieden ze meestal geen goede afvoer op regenachtige locaties. Als er langer water op blijft staan is de kans op een lekkage groter.
Dak plaatsen

Voordelen van nieuwe dakbedekking: waarom zou ik een dak opnieuw plaatsen?

Er zijn veel redenen waarom huiseigenaren ervoor moeten kiezen om een nieuw dak te laten plaatsen. De meest voorkomende redenen zijn:

 • Een slechte staat van het dak of een beschadigd dak door weersinvloeden.
 • Het dak begint te verslechteren, voornamelijk als gevolg van slijtage.
 • Je gaat het huis verkopen.
 • Een totale vervanging kan goedkoper zijn dan regelmatige reparaties.
 • Moderne daken zijn veiliger dan de oude daken en helpen criminelen weg te houden.

Voordelen van het opnieuw betegelen van oude daken

Het in acht nemen van de volgende factoren zal aanzienlijk helpen om een betere beslissing te nemen bij het vernieuwen van uw dak.Als het gaat om de verkoop van je huis, kan een nieuw dak de waarde van het huis aanzienlijk verhogen. Het huis kan zich nu onderscheiden van vele andere huizen binnen dezelfde prijsklasse.

Opnieuw bedekken verhoogt de waarde van het pand

Niemand wil een huis kopen en na een jaar of een paar duizenden euro’s uitgeven om een ​​nieuw dak te installeren. Opnieuw bedekken is veel eenvoudiger en goedkoper. De kosten voor het vervangen van de dakpannen kunnen worden berekend in de verkoopprijs van je huis, wat resulteert in een gratis reparatie.

Hoeveel het kost om een ​​dak opnieuw te bedekken, hangt af van het type dakpannen waarin je geïnteresseerd bent, de grootte van het huis en het deel van het huis dat je opnieuw wil laten herleggen. Welk dakdekkersbedrijf je kiest, kan een groot verschil maken in hoeveel het kost om je dakpannen te vervangen. De prijzen kunnen erg verschillen tussen dakdekkers.

De voordelen van professionele dakbedekkingsdiensten

Je dak is een essentieel onderdeel van je huis. Daarom is het aan te raden dat je de klus aan een gekwalificeerde dakdekker overlaat om maximale veiligheid en efficiëntie te garanderen.

Het is aan te raden om je dak door een deskundige te laten inspecteren en kleine reparaties uit te laten voeren. Dit kan verdere schade helpen voorkomen en het kan je ook veel geld besparen.

Dak plaatsen

Als je meer wil weten over de kosten van het opnieuw bedekken of een nieuw dak te laten plaatsen neem dan contact op met SoSimply om gemakkelijk een dakdekker of aannemer bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De dakdekkers van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen kwalitatief uitstekend en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Dak plaatsen
In Gent

Herstellen van raamchassis

Dak plaatsen
In Anderlecht

Plaatsen van houten raamkozijn

Dak plaatsen
In Anderlecht

Plaatsen van dakbedekking

Dak plaatsen
In Geel

Installeren van glazen deur

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons