Vraag een offerte aan

Dak renoveren: prijzen en informatie

Hoeveel kost het om een dak te renoveren?

De kosten voor een dakrenovatie lopen sterk uiteen en worden onder meer bepaald door de oppervlakte van het dak, de gebruikte materialen en de toegankelijkheid.

Vraag een offerte aan

Wanneer moet je kiezen voor een dak renovatie?

Dak renoveren

Wanneer één of meerdere onderdelen van het dak vernieuwd moeten worden.

Dak renoveren

Als een simpele reparatie niet meer genoeg kan bieden.

Dak renoveren

Als het dak te oud het, elk dak heeft een bepaalde houdbaarheidsdatum.

Wat je moet weten over het renoveren van een dak?

Het is misschien niet zo glamoureus als een nieuwe keuken of serre, maar een dakrenovatie kan het verschil betekenen tussen een mooi, veilig huis of een armoedig, lekkend huis. Het dak boven je hoofd beschermt je immers tegen de elementen. Zonder een veilig, sterk dak lopen je andere renovatieprojecten (en de rest van het huis) gevaar.

Dak renoveren

Waar begin je?

Om het gewenste dak te krijgen en geen tijd of geld te verspillen, zijn deze punten belangrijk om rekening mee te houden:

Dak renoveren
 1. Heeft je huis een dakrenovatie nodig?

  Tenzij je woonkamer bezaaid met emmers die lekken opvangen is de kans groot dat je er nooit aan hebt gedacht om het te vervangen. Wachten tot lekken erger worden, of tot andere ernstige problemen zich voordoen, kan een kostbare vergissing zijn. Aan de andere kant kan het proactief zijn en je dak vervangen of repareren in de toekomst tijd, geld en frustratie besparen.

  Naast het beschermen van je huis en de inhoud ervan, kan een nieuw dak je huis een modernere uitstraling geven, de energie-efficiëntie verbeteren, je verkoopwaarde verhogen en mogelijk een korting op je woningverzekering opleveren!

  De meeste mensen kunnen het echter niet alleen. Als je overweegt je dak te vervangen of te renoveren, of erover nadenkt nu je dit leest, is het tijd om tijdens het proces een vertrouwde dakdekker of aannemer te zoeken om mee samen te werken.

 2. Hoe vind je een dakdekker/aannemer?

  Het inhuren van een aannemer of dakdekker is een cruciale beslissing. Sommige huiseigenaren willen het misschien zelf doen, maar meestal is een dak vervanging of een geheel dak renoveren te ingewikkeld en te belangrijk voor doe-het-zelvers. Om het leven gemakkelijker te maken en ervoor te zorgen dat het werk goed gedaan wordt, neem je best tijd van tevoren om een ​​vertrouwde aannemer of dakdekker bij jou in de buurt te vinden. Zo werk je vanaf dag één samen. Via SoSimply is het makkelijk om een geschikte aannemer of dakdekker te vinden, neem gewoon contact op en wij regelen de rest.

 3. Zijn kleine reparaties voldoende?

  Moet je dak volledig vervangen worden of zijn enkele reparaties en verbouwingen voldoende?Het is voor een leek vaak lastig in te schatten. Dat is waar je dakdekker of aannemer om de hoek komt kijken. Zij kunnen ter plekke komen en helpen bij het evalueren van je dak.

  Maar stel jezelf een paar belangrijke vragen voor je iemand een ladder opstuurt,:

  • Ziet je dak er oud uit? Oudere, vuile of verkleurde daken hoeven mogelijk alleen te worden schoongemaakt. Verkleuring kan echter ook een teken zijn van waterschade, waarvoor een renovatie nodig kan zijn.
  • Lekt je dak regelmatig? Als je merkt dat je elk seizoen te maken krijgt met een lekkend plafond, is het misschien tijd om je dak te vervangen of plaatselijk te renoveren.
  • Heb je problemen met verwarming en isolatie? Als je huis het moeilijk heeft om op te warmen of als je luchtlekkage ondervindt, is het misschien tijd om je dak te renoveren en je isolatie te verbeteren.

  Als jij en je dakdekker of aannemer hebben besloten dat je dak aan vervanging toe is, wordt het tijd om na te denken over wat voor nieuw dak je wilt.

 4. Welk materiaal is geschikt voor jou?

  Buiten het kiezen van je dakdekker, is het selecteren van dakmaterialen misschien de tweede belangrijkste beslissing die je moet nemen bij het vervangen van je dak. Materiaalkeuze beïnvloedt het uiterlijk en de prestaties van je dak en is de belangrijkste indicator van de totale kosten.

  Er zijn veel materialen om uit te kiezen, maar hou rekening met lokale bouwvoorschriften, stijlen, beschikbaarheid, dakhoek en je eigen budget. Dit alles kan je totale keuze beperken. Praat eerst met je vertrouwde dakdekker of aannemer over wat er beschikbaar is en welke materialen voor je dak kunnen werken. Zo kunnen zij daarna voor jou een kostenplaatje schetsen.

  Het kan ook helpen om meer over de materialen te weten te komen voordat je beslissingen neemt:

  • Dakspanen met asfaltsamenstelling. Over het algemeen het goedkoopste en meest gebruikte dakbedekkingsmateriaal, dit zijn misschien niet de meest stijlvolle dakspanen, maar ze werken voor verschillende dakstijlen.
  • Klei/betontegel. Overlappende betonnen of kleitegels kunnen stijlvol en effectief zijn. Beiden hebben een lange levensduur, vereisen minimaal onderhoud en bieden natuurlijke isolatie.
  • Rieten dak. Een hoogwaardige maar dure keuze, een rieten dak biedt een mooie, natuurlijke uitstraling, zelfs als deze ouder wordt, en kan 30-50 jaar meegaan indien het goed onderhouden wordt. Het is waarschijnlijk lastiger een aannemer te vinden die dit doet omdat dit zeldzamer is dan een ‘normaal’ dak.
  • Metalen dakbedekking. Een duurzame en veelzijdige keuze, metalen daken zijn er in vele stijlen en zijn redelijk onderhoudsvrij. Metalen dakbedekking is echter moeilijk te verkrijgen, is een van de duurdere materialen en kan ook gevoelig zijn voor deuken.
  • Dakbedekking in leisteen. Leisteen is natuursteen en biedt een natuurlijke, rustieke stijl met natuurlijke waterdichte, brandwerende en isolerende eigenschappen. Het is echter vrij zwaar en duur.
  • Composiet. Gemaakt van gerecycleerde kunststof. Dit materiaal is licht en goedkoop maar een minder mooie vervanging voor echte leien dakbedekking.
 5. Hoe lang duurt de klus?

  Professionele installatie brengt extra kosten met zich mee, maar het is een kleine prijs om te weten dat de klus in korte tijd goed zal worden uitgevoerd. Dit minimaliseert de risico's dat delen van het werk wekenlang onafgemaakt blijven. Sterker nog, een professionele dakdekker of een team dakdekkers kan een installatie of renovatie meestal binnen een paar dagen voltooien!

  Dit houdt doorgaans in:

  • Verwijderen van bestaande dak
  • Reparatie of vervanging van dakplaten
  • Installeren van belichting
  • Aanbrengen van isolatie en waterafstotend materiaal.

  De exacte timing van de klus hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal, de grootte van het dak, het budget, het weer en het aantal mensen dat eraan werkt. Vraag een schatting van je dakdekker of aannemer van tijd en kosten voordat je met werkzaamheden begint.

Dak renoveren

Schakel SoSimply in om gemakkelijk een dakdekker of aannemer bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De dakdekkers van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen kwalitatief uitstekend en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Dak renoveren
In Anderlecht

Herstellen van raamchassis

Dak renoveren
In Peer

Plaatsen van houten raamkozijn

Dak renoveren
In Schaarbeek

Plaatsen van dakbedekking

Dak renoveren
In Veurne

Installeren van glazen deur

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons