Vraag een offerte aan

Elektriciteitswerken: prijzen en informatie

Hoeveel kosten elektriciteitswerken?

Afhankelijk van welke werken je wilt laten uitvoeren en welke materialen gebruik worden, krijg je van onze ervaren elektriciens een duidelijke offerte.

Vraag een offerte aan

Welke elektriciteitswerken kan je laten uitvoeren door een professional?

Elektriciteitswerken

Nieuwe elektrische installatie, een belangrijk punt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Elektriciteitswerken

Kleinere elektriciteitswerken zoals de vervanging of bekabeling van je zekeringkast.

Elektriciteitswerken

Het installeren van een domoticasysteem om jouw huis echt slimmer te maken.

Elektriciteitswerken in woningen

Elektriciteitswerken zijn een essentieel onderdeel geworden van het hedendaagse leven. Denk hierbij aan verlichting, apparaten, warmte, airconditioning, televisies, telefoons, computers en vele andere moderne gemakken.

Componenten van elektriciteitswerken

Elektriciteit komt bij je huis aan vanaf je plaatselijke elektriciteitsbedrijf via een hoogspanningslijn of via een ondergronds netwerk. De meeste huizen hebben een eenfasige aansluiting. Deze is voldoende om normale huishoudelijke toestellen van stroom te voorzien.

Elektriciteitswerken

Elektrische voorzieningen kunnen elektriciteit leveren via een mast op het dak of via een ondergronds kabelnetwerk. Draden lopen door de meter naar het hoofdpaneel. Door het hele huis voeden een fasedraad en een nuldraad conventionele 220/230-volt lampen en apparaten.

Een elektrische meter wordt gemonteerd waar de elektriciteit je huis binnenkomt en laat het elektriciteitsbedrijf toe om je verbruik te meten. Het hoofdpaneel bevindt zich meestal naast of onder de meter in de meterkast. De meterkast is het centrale distributiepunt voor de elektrische circuits die door het hele huis naar verlichting, stopcontacten en apparaten lopen.

Elektrisch schakelpaneel

Een stroomkring is per definitie een elektrisch circulair netwerk dat op dezelfde plaats begint en eindigt. Dit is in principe hoe elektriciteit werkt. Stroom begint bij een stroombron, voedt het apparaat langs de stroomkring en keert vervolgens terug naar de stroombron. Elke onderbreking in dit pad kan het circuit doen falen.

Elektriciteitswerken

Een eenvoudige stroomkring

Een stroomkring bestaat uit een fasedraad (meestal zwart, bruin of grijs) draad die van het hoofdpaneel naar een reeks lampen, stopcontacten of apparaten gaat, en een neutrale (meestal blauwe) draad die terugkeert naar het hoofdpaneel. Naast de neutrale draad keert ook een aarddraad terug naar het hoofdpaneel, deze gaat de aarde in. Dit wordt de aardlekschakelaar genoemd. Het doel van een aardlekschakelaar is om elektriciteit van eventuele kortsluitende fasedraden de aarde in te leiden, waardoor elektrische schokken worden voorkomen.

Subpanelen op andere locaties van het huis zijn verbonden met het hoofdservicepaneel. Deze leveren stroom aan delen met een aantal verschillende aftakcircuits of grote apparaten, zoals de keuken en wasruimte. Ze zijn ook uitgerust met een secundaire set stroomonderbrekers of zekeringen.

Elektriciteitswerken van een typische woning

Laagspanningssystemen zijn ook gebruikelijk in huizen voor het voeden van deurbellen, intercoms, buitenverlichting en sommige soorten laagspanningsverlichting binnenshuis. Hiermee reduceert een transformator de 220 volt elektriciteit van het huis tot 12 volt. In vergelijking met conventionele spanningsbedrading zijn deze systemen veel veiliger voor huiseigenaren om aan te werken.

Elektriciteitswerken

Er is veel om rekening mee te houden bij het werken aan elektrische installaties, dus als je niet zeker van je zaak bent, neem dan contact op met professional bij So Simply. Ze kunnen je helpen bij het analyseren van je elektriciteitsnet om te beslissen welke aanpak het beste is voor je huis. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De experts van So Simply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Elektriciteitswerken
In Laarne

Installeren van zekeringskast

Elektriciteitswerken
In Peer

Installeren van buitenverlichting

Elektriciteitswerken
In Duffel

Installeren van binnenverlichting

Elektriciteitswerken
In Duffel

Plaatsen van stopcontacten

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons