Vraag een offerte aan

Houten garagepoorten op maat: prijzen en informatie

Hoeveel kosten houten garagepoorten op maat?

De prijs van een houten garagepoort die op maat gemaakt moet worden, zal variëren afhankelijk van de grootte, de houtsoort, de afwerking en het systeem om te openen en te sluiten.

Vraag een offerte aan

Een nieuwe houten garagepoorten op maat laten maken?

Houten garagepoorten op maat

De oude zijn aan vervanging toe of werken gewoon niet meer.

Houten garagepoorten op maat

Totaal iets anders, een totaal ander concept dan voorheen.

Houten garagepoorten op maat

Ambachtelijke werkwijzen gecombineerd met moderne technieken.

Houten garagepoorten op maat laten maken

De garagepoort die je kiest, heeft een grote invloed op het uiterlijk en de waarde van je huis. Sommigen zouden zelfs beweren dat dit het middelpunt is van de buitenkant van je huis.

Als je een goede indruk wil maken, vallen maar weinig materialen meer op dan hout - het is tijdloos, elegant en bewerkbaar en kan perfect bij de stijl van je huis passen.

Houten garagepoorten op maat

Lees het artikel hieronder om meer te weten te komen over de verschillende stijlen van houten garagepoorten en over de voor- en nadelen

Stijlen van houten garagepoorten

De stijl van je houten garagepoort op maat bepaalt het ontwerp, de lay-out en andere factoren die van invloed zijn op het uiterlijk van je huis. Hier zijn enkele populaire houten garagepoortstijlen om te overwegen:

 • Massief paneel: Een van de meer voordelige opties, massieve panelen bestaan ​​uit platte panelen zonder andere details (ramen, sierlijsten etc.).
 • Gedetailleerde panelen: deze deuren zijn duurder dan massieve paneeldeuren, maar ze creëren ook meer visuele interesse. Gedetailleerde paneeldeuren hebben vormen die in het hout zijn uitgesneden en geven meer karakter aan de buitenkant van je huis.
 • Hout met ramen: ramen toevoegen aan je garagepoort is een manier om een ​​geweldige indruk op voorbijgangers en gasten te maken. Hoewel ze duur zijn om te installeren, geloven de meeste huiseigenaren die voor deze stijl kiezen, dat de prachtige resultaten de kosten zeker waard zijn.

Soorten hout voor garagepoorten

Naast een stijl moet je ook een houtsoort kiezen. Het hout dat wordt gebruikt om garagepoorten op maat te maken, varieert in dikte, kwaliteit en gewicht.

Hier zijn een paar veelgebruikte houtsoorten:

 • Multiplex: dit is het goedkoopste en meest basale type hout. Voor een aantrekkelijker uiterlijk kan het worden bedekt met een hardhouten bekleding. Omdat multiplex zo dun is, kan het wat schuimisolatie bevatten om een betere isolatie te creëren.
 • Rode eik: Dit hout is na multiplex de meest betaalbare optie. Rode eik is hard, zwaar en zeer goed bestand tegen krachten van buitenaf. Het nerfpatroon is ook aantrekkelijk en het kan verschillende looks creëren met verschillende behandelingen.
 • Witte eik: Net als rode eik is witte eik ook hard, duurzaam en kan het meerdere looks geven. De kleur varieert van wit tot lichtbruin.
 • Els: Hoewel niet zo bekend, wordt dit hout gekenmerkt door de overvloedige knopen en uniforme kleur. Els biedt een rustieke uitstraling die goed past bij een huis in blokhutstijl.
 • Mahonie: Dit is een populaire houtsoort omdat het zowel mooi als duurzaam is. Dit hout is gemakkelijk te bewerken en heeft een rijke, aantrekkelijke nerf die gemakkelijk kan worden afgewerkt. Het is ook zeer sterk, dus er kunnen grote panelen van worden gemaakt die niet kromtrekken, splijten of doorhangen. Het heeft ook een natuurlijke weerstand tegen ongedierte en vocht. Hoewel veel huiseigenaren de voorkeur geven aan de natuurlijke rode tinten van het hout, kan het ook worden verlicht met beits.
 • Ceder: Net als mahonie is ceder ook een populaire keuze voor houten garagepoorten op maat en is het bestand tegen ongedierte en vocht. Het is ook onwaarschijnlijk dat het vervormt of barst onder weers-, vochtigheids- of temperatuuromstandigheden. Ceder is een poreus hout, wat het lichter maakt. Het biedt ook uitstekende isolatie en geluidsisolatie. Je hebt veel flexibiliteit met cederhout - je kunt het afwerken met een verscheidenheid aan behandelingen of het onbehandeld houden, waardoor het een natuurlijke, verweerde uitstraling krijgt.
 • Spaanse ceder: Dit hout heeft een hoge weerstand tegen rot, verval en ongedierte. Het lijkt op mahonie en heeft een aantrekkelijke geur.
 • Recycled hout: Dit materiaal wint de laatste tijd sterk aan populariteit en is een geweldige manier om je deur een karakteristieke uitstraling te geven. Recycled hout heeft twee unieke voordelen: er hoeven geen bomen te worden gekapt om het te verkrijgen en het is al gekleurd door de tijd.
Houten garagepoorten op maat

Voordelen van houten garagepoorten

Op maat gemaakte houten garagepoorten bieden verschillende voordelen:

 • Ze zijn prachtig: Houten garagepoorten hebben aantrekkelijke texturen, ontwerpen en afwerkingen die geen enkel ander materiaal kan bieden. Als je het huis een make-over wil geven en iets wil dat opvalt, ga dan vooral voor een op maat gemaakte houten garagepoort.
 • Ze kunnen op maat gemaakt worden voor alle huizen: Het aantal aanpassingsmogelijkheden is vrijwel eindeloos voor op maat gemaakte houten garagepoorten. Je kunt kiezen uit diverse houtsoorten, ramen, sierbedekkingen en accenten. Panelen worden ook geleverd met enkele tientallen ontwerpopties. Wanneer je hout gebruikt, kun je de deur precies laten maken zoals jij dat wil.
 • Ze zijn functioneel: Sommige ruimtes zijn onconventioneel en traditionele garagepoorten passen hier mogelijk niet. Als je garagevloer niet waterpas is of als de opening niet normaal is, heb je mogelijk een op maat gemaakte houten garagepoort nodig die overeenkomt met de specifieke afmetingen van je ruimte.
 • Ze zijn milieuvriendelijk: Omdat hout recyclebaar is, is het milieuvriendelijker dan de meeste andere materialen.
 • Ze zijn tijdloos: Hout is ongeëvenaard in tijdloos design. Er zijn ook veel stijlen waaruit je kunt kiezen op basis van je huistype en persoonlijke smaak.
 • Ze zijn sterk: Terwijl metalen en vinyl garagepoorten gemakkelijk te kraken of te deuken zijn, maakt het harde oppervlak van hout het veel beter bestand tegen dit soort schade.
 • Ze kunnen worden bewerkt: Indien nodig kun je panelen verwijderen en vervangen. Zo kun je panelen eenvoudig vervangen door ramen. Hout biedt ook een perfect oppervlak om opnieuw af te werken met nieuwe oliën of verfkleuren.
 • Ze bieden isolatie: Hout is een natuurlijke isolator, en het vervangen van een vinyl- of aluminiumdeur door een houten zal leiden tot veel lagere elektriciteitsrekeningen. Ze dienen ook als natuurlijke geluidsbarrière, wat handig kan zijn als je in een drukke buurt of aan een drukke weg woont.
 • Ze verhogen de waarde van je huis: Omdat houten poorten elegant, modern en aantrekkelijk kunnen zijn, kunnen ze de waarde van je huis verhogen.
 

Nadelen van houten garagepoorten

Houten garagepoorten zijn echter niet perfect, er kunnen ook een paar nadelen zijn:

 • Ze vereisen regelmatig onderhoud: Als je niet bereid of in staat bent om de tijd te nemen om je houten garagepoort te onderhouden, is dit misschien niet het beste materiaal voor jou. Je moet je poort regelmatig controleren op rot en schade en deze weerbestendig maken door een beschermende laag aan te brengen. Het negeren van deze onderhoudstaken kan leiden tot rotten, kromtrekken of verweer.
 • Ze zijn niet de meest energiezuinige optie: Als je garage aan je huis is bevestigd, kan energie-efficiëntie een probleem zijn. Hoewel hout wel isolerende eigenschappen heeft, hebben andere materialen zoals staal betere isolerende eigenschappen. Je kunt houten deuren vinden die isolatie bevatten, maar dit zal de prijs verhogen.
 • Ze zijn over het algemeen duur: Hoewel ze betaalbaarder kunnen worden gemaakt door een simpel design te kiezen, zijn houten deuren over het algemeen relatief duur.
 • Ze zijn zwaar: Houten poorten zijn stevig en wegen veel, wat betekent dat je zware veren moet kopen om je garagepoort in balans te houden. Als je de houten garagepoort automatisch wil kunnen openen en sluiten, moet je ook een duurder, zwaarder systeem aanschaffen.
 • De productietijd kan lang zijn: Houten garagepoorten zijn er in een grote verscheidenheid aan stijlen, maar het kost ook veel tijd voor een professional om ze te ontwerpen, bouwen en op maat te maken.
 • Ze kunnen rotten, kromtrekken en uitzetten: Als je in een gebied woont waar sneeuw en regen regelmatig voorkomen in bepaalde maanden van het jaar, kunnen houten garagepoorten problemen veroorzaken. Als je poort wordt blootgesteld aan regen of sneeuw, zal dit het hout langzaam verzwakken en dat kan uiteindelijk tot rotten leiden. Als er aanzienlijke temperatuursveranderingen zijn, kan het hout gaan uitzetten en krimpen. Dit kan ertoe leiden dat de garagepoort niet langer in de rails past, wat van invloed is op hoe soepel deze op en neer kan gaan. Hierdoor kunnen de rails zelfs kapotgaan.
Houten garagepoorten op maat

Wil je graag een professional inschakelen voor het op maat maken van een houten garagepoort? Schakel dan SoSimply in om gemakkelijk een professional bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De professionals van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Houten garagepoorten op maat
In Duffel

Aanleggen van houten terras

Houten garagepoorten op maat
In Peer

Aanbrengen van houten gevel

Houten garagepoorten op maat
In Stekene

Plaatsen van op maat gemaakte kast

Houten garagepoorten op maat
In Veurne

Aanleggen van terras

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons