Vraag een offerte aan

Inbouwkast op maat: prijzen en informatie

Hoeveel kost een inbouwkast op maat?

Vraag een offerte aan bij onze ervaren vakmannen waarop je duidelijk de prijs kunt terugvinden van de inbouwkast van jouw dromen.

Vraag een offerte aan

Wat is het voordeel van een inbouwkast op maat

Inbouwkast op maat

Altijd de juiste indeling.

Inbouwkast op maat

Bepaal je eigen kleur en stijl.

Inbouwkast op maat

Zowel uniek als origineel. Echt een stukje dat alleen van jou is.

10 dingen die je moet weten over een inbouwkast op maat

Inbouwkasten creëren direct meer ruimte en kunnen worden aangepast aan je kamer en leefstijl.

Ben je wanhopig op zoek naar meer opslagruimte in je slaapkamer? Je bent niet alleen. Kleerkasten barsten van kleding, schoenen en alles wat we er verder in kunnen proppen. Vrijstaande kleerkasten maken het probleem nog groter omdat ze niet optimaal gebruik maken van de ruimte.

Inbouwkast op maat

Een eenvoudige manier om je slaapkameropslag te upgraden is met een inbouwkast op maat. Ze creëren direct meer ruimte – gemiddeld driemaal meer om precies te zijn - en zijn verkrijgbaar in afmetingen en afwerkingen voor allerlei soorten ruimtes.

Inbouwkast op maat

Lees verder om te ontdekken wat je moet weten voordat je een inbouwkast op maat installeert.

 1. Je krijgt meer ruimte

  Vrijstaande kleerkasten hebben openingen boven en aan de zijkant die schreeuwen om gevuld te worden met rommel en stof. Daarentegen kunnen inbouwkasten op maat worden gemaakt om in de volledige hoogte van de kamer te passen. Zelfs als een slaapkamer een aparte vorm heeft, kan een inbouwkast op maat zelfs de kleinste hoek veranderen in een opslagplaats.

 2. Het is een investering

  Nu het slechte nieuws. In tegenstelling tot een vrijstaande kledingkast, kun je een inbouwkast niet meenemen als je verhuist. Er is echter een zilveren randje. De investering wordt altijd terugverdiend wanneer je het huis verkoopt vanwege de stijging in waarde. Dit is vooral het geval voor huizen in bijvoorbeeld een drukke stad zoals Amsterdam of Antwerpen.

 3. Kies uit alle budgetniveaus

  Er is een uitstekende keuze aan bedrijven die inbouwkasten aanbieden voor verschillende prijsklassen. Deze variëren van grote winkelketens, zoals Ikea, tot meer gespecialiseerde zaken.

  Als je budget het toelaat, zal een meubelbedrijf kasten ontwerpen en met de hand maken die passen bij je ruimte en stijl. Het is duur, maar het voordeel is dat je je ideeën niet hoeft aan te passen aan een kant-en-klare oplossing en de inbouwkast wordt speciaal voor jouw huis op maat gemaakt!

 4. Aanbevelingen geven de beste resultaten

  Vraag je vrienden en familie altijd om aanbevelingen, ongeacht waar je de inbouwkast op maat gaat kopen. Lees ook online beoordelingen en zorg ervoor dat je showrooms bezoekt om de kwaliteit van de producten te zien en te voelen. Ga naar ten minste drie bedrijven om je kansen te spreiden en wees niet bang om vragen te stellen over wat bedrijven bieden.

  Als je kiest voor een meubelbedrijf of een lokale timmerman, vraag dan om een ​​portfolio met hun werk te mogen zien. Bezoek in het ideale geval eerdere projecten en maak van de gelegenheid gebruik om met de huiseigenaar te praten over het bedrijf, de service en de manier waarop problemen zijn aangepakt.

 5. Future proofing: Hou de look fris

  Als je het simpel wilt houden, kies dan een bedrijf dat het werk van concept tot oplevering zal leiden en dat zal helpen met ontwerp en installatie. Dit kan kostbare fouten en stress voorkomen.

  Aangezien een inbouwkast op maat een investering is die lang mee zal gaan, is het essentieel dat je kiest voor een toekomstbestendige optie waarvan je weet dat deze de komende jaren nog steeds aan je persoonlijke smaak zal voldoen. Kies het kleurenpalet van je kamer voordat je verschillende meubelelementen gaat toevoegen.

 6. Deuren maken het verschil

  Denk na over de grootte en vorm van je slaapkamer en je persoonlijke voorkeur wanneer je kleerkastdeuren kiest. Als je weinig ruimte hebt, kies dan voor schuif- of vouwdeuren, zodat je niet teveel ruimte nodig hebt om de kast te openen.

  Kleine slaapkamers hebben ook baat bij spiegeldeuren, omdat ze de illusie van een grotere kamer creëren. Een spiegel van volledige lengte en breedte kan dat bieden zonder kostbare vloerruimte in beslag te nemen.

 7. Voorbereiding is de sleutel tot succes

  Voordat je aan je inbouwkastproject begint, moet je enkele maten opnemen. Bepaal eerst wat de plafondhoogte is aan beide uiteinden van de kamer en in het midden. Dit zal onthullen of de kledingkast al dan niet aangepast moet worden aan een verzakt plafond.

  Controleer daarna of de vloer waterpas is om dezelfde reden. Als het gaat om het oppervlaktemateriaal van de vloer, raden we je aan om je kleerkasten op een harde vloer te plaatsen. Wanneer het op tapijt wordt gemonteerd, kan de garderobe na verloop van tijd scheef gaan staan als gevolg van het indrukken van het tapijt.

 8.  

  Maatwerk

  Bevat de kamer plinten? Zo ja, zorg er dan voor dat je de afmetingen opgeeft van alle details die uitsteken. Ze veranderen de manier waarop de achterkant van je garderobe is ontworpen, dus ze moeten in het ontwerp worden meegenomen om een ​​strakke, op maat gemaakte afwerking te krijgen.

  Moeten alle elektrische aansluitingen worden verplaatst voordat de inbouwkast wordt geïnstalleerd? Als het verplaatsen van een stopcontact niet mogelijk is, bieden op maat gemaakte meubelen een oplossing om lelijke draden, kabels of bedieningselementen voor verlichting te verbergen en toch gemakkelijk toegankelijk te houden. Zorg ervoor dat je deze vereisten vermeldt voor het ontwerpen begint.

 9.  

  Je moet de kamer voorbereiden

  We adviseren over het algemeen dat je de kamer niet inricht voordat de kast op maat wordt geïnstalleerd. Het is misschien wel een goed idee om de muren op te knappen, want deze muren zullen te zien zijn wanneer de kastdeuren openstaan.

 10. Kies interieuropties die bij je leeftstijl passen

  De binnenkant van je garderobe moet net zo mooi zijn als de buitenkant. Zorg ervoor dat je een bedrijf kiest dat de juiste opties biedt voor jouw specifieke behoeften.

  Of je nu een overvloed aan maatpakken of jurken hebt, er is een verscheidenheid aan opbergruimtes of display-opties die bij je levensstijl passen.

  Vraag naar de ophangrails, schoen- en broekrekken en gespecialiseerde uitschuifbare planken. Sommige bedrijven bieden ook ruimte voor media-apparaten en integrale verlichting.

Inbouwkast op maat

Een op maat gemaakte inbouwkast heeft veel voordelen. Het is een investering die jaren meegaat. Wil je het niet zelf doen maar graag een specialist inschakelen voor het op maat laten maken van je kasten? Schakel dan SoSimply in om gemakkelijk een timmerman bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De professionals van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Inbouwkast op maat
In Schaarbeek

Aanleggen van houten terras

Inbouwkast op maat
In Laarne

Aanbrengen van houten gevel

Inbouwkast op maat
In Eeklo

Plaatsen van op maat gemaakte kast

Inbouwkast op maat
In Stekene

Aanleggen van terras

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons