Vraag een offerte aan

Kasten op maat: prijzen en informatie

Hoeveel kosten kasten op maat?

Afhankelijk van de gekozen materialen, de opbergruimte en het ontwerp, ontvang je van onze specialisten een duidelijke offerte voor je kasten op maat.

Vraag een offerte aan

Wat zijn de voordelen van kasten op maat?

Kasten op maat

Precies het soort kast waar jij naar op zoek bent.

Kasten op maat

Opbergruimte specifiek afgestemd op jouw wensen.

Kasten op maat

Ruime keuze aan materialen, wat past het beste bij jouw wensen?

Hoe ontwerp je kasten op maat?

Het laten bouwen van een slecht ontworpen kast kost evenveel als het laten bouwen van een goed ontworpen kast. Het is belangrijk om de ruimte efficiënt te gebruiken. Dit maakt het verschil tussen een goed en slecht ontworpen kast. Dit artikel helpt je met het vergaren van basiskennis over het ontwerpen van kasten.

Bouw wat je nodig hebt. Bepaal hoe groot of klein je kast moet zijn voordat je aan het ontwerp begint. Het is verleidelijk om een ​​grote, lege muur uit enthousiasme helemaal te gebruiken voor een kast. Het is echter belangrijk om na te denken over de inhoud van de kast. Een kast met lege vakken of weinig inhoud kan kostbare ruimte onnodig in beslag nemen.

Kasten op maat

Door je kast te bouwen op basis van hoeveel ophangruimte je nodig hebt, kan zelfs een kleine slaapkamer een gevoel van ruimte behouden, met ruimte voor een groot bed en een bureau. Een kleiner formaat zal ook goedkoper zijn dan een onnodig grote kast, wat voordelig is voor je portemonnee.

Wees georganiseerd

Als je de ruimte wil maximaliseren, groepeer dan kleding van een vergelijkbare afmetingen - verspil geen centimeter. Als je een groep items hebt die ten minste 50 centimeter breed zijn wanneer ze naast elkaar worden gehangen, is het de moeite waard om ze een apart gedeelte te geven.

Tip: Hang de bovenste stang hoog genoeg zodat er voldoende ruimte is tussen de onderkant van de hangende kleding en een eventuele tweede stang eronder.

Focus op ergonomie

Niemand wil op de grond kruipen om zijn of haar zwembroek te vinden, ook wil je niet bukken om tassen of sjaals ter hoogte van je enkels te pakken. Denk ergonomisch bij het ontwerpen van de kast en je zult merken dat dingen veel gemakkelijker te vinden zijn. Het is ook veel gemakkelijker om je kast netjes te houden.

Het plaatsen van planken boven de ophangruimte is een slimme ergonomische zet, en als je je planken slechts 40 centimeter diep maakt, zorg je ervoor dat je dingen aan de achterkant niet kwijtraakt. Je kunt tot aan de bovenkant van de plank stapelen omdat je niet achter de plank hoeft te reiken. Als je het op deze manier doet hoef je je kleerkast bijna nooit te reorganiseren – je spullen blijven netjes liggen waar ze horen.

Tip: Vaak is de perfecte plankbreedte 30 centimeter. Gevouwen kleding is gemiddeld 25 cm breed en 35 cm diep. Meet je opgevouwen kleding en stem de afmetingen hier eventueel op af.

Sla de lades over

Lades dragen aanzienlijk bij aan de prijs van een ingebouwde kast en beperken de indeling en ruimte. Wees in plaats daarvan vindingrijk met je ruimte. Als je al een dressoir of nachtkastje in de kamer hebt, heb je misschien geen extra laden nodig. Laden zijn vooral handig voor ondergoed en sokken. Truien en t-shirts kun je het beste op open planken plaatsen waar je ze gemakkelijk kunt zien.

Voeg elders opslag toe

Als je een kleine ruimte hebt, is de truc om alle ruimte te gebruiken. Je kunt dit doen door niets anders in de kast te hebben hangen dan kleding. Het heeft weinig zin om opgevouwen kleding te bewaren op diepe kastplanken want dit wordt na verloop van tijd een zooitje. Gebruik in plaats daarvan een diepe ruimte om andere kleding op te hangen en plaats gevouwen kleding en schoenen ergens anders.

Kasten op maat

Diepe lades onder het bed voor schoenen en sportuitrusting zijn geweldig omdat je dingen gewoon in de lade kunt gooien en hier verder geen omkijken naar hebt. Ook kan je alles gemakkelijk terugvinden als je de lade weer opent. Dit is een veel betere optie dan de spullen onder in een kast opbergen.

Ga slim om met je schoenen

Als er weinig ruimte is, is het misschien niet mogelijk om al je schoenen in de kast op te bergen. Als je ze erin kunt plaatsen, probeer schoenen dan midden op de planken op te bergen zodat je ze kunt zien.

Of je nu kiest voor gewone planken, uitschuifbare planken of lades, het is niet nodig om schoenen veel ruimte te geven - ze zijn meestal op te bergen op krappe plaatsen.

Een speciale opbergplaats voor accessoires, zoals sieraden, is vaak weggegooid geld. Denk hier goed over na. Het kan handig zijn, maar deze opbergplaatsen zijn niet multifunctioneel. Als een onderdeel van je kast niet meer dan een functie heeft, kan het zijn dat je dit deel na verloop van tijd niet meer gebruikt.

Uitschuifbare rekken voor riemen, stropdassen en sjaals zijn over het algemeen een goede keuze. Deze rekken kan je voor verschillende dingen gebruiken waardoor je er altijd een goede invulling voor kan vinden.

Ga voor flexibiliteit

Het is praktisch als ophangstangen in gelijke gaten worden vastgemaakt als de plankdragers, zodat je ze naar behoefte kunt verwisselen. In de zomer kun je staven gebruiken om blouses en zomerjurken op te hangen en in de winter de planken installeren voor truien. Bewaar je truien buiten het koude seizoen bijvoorbeeld op de bovenste plank, een minder toegankelijke, maar toch handige opbergruimte.

Vergeet niet om gebruik te maken van de rest van het huis. Je slaapkamerkast hoeft niet de dupe te worden van alle rommel die je in huis hebt. Bewaar dingen die niet in de slaapkamer thuishoren bijvoorbeeld in de kelder of bijkeuken van je huis om te besparen op de kosten van je kast op maat.

Kasten op maat

Op maat gemaakte kasten hebben veel voordelen. Het is een investering die jaren meegaat. Wil je het niet zelf doen maar graag een timmerman inschakelen voor het op maat laten maken van je kasten? Schakel dan SoSimply in om gemakkelijk een timmerman bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De professionals van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Kasten op maat
In Ichtegem

Aanleggen van houten terras

Kasten op maat
In Schaarbeek

Aanbrengen van houten gevel

Kasten op maat
In Meeuwen-Gruitrode

Plaatsen van op maat gemaakte kast

Kasten op maat
In Ukkel

Aanleggen van terras

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons