Vraag een offerte aan

Meubels op maat: prijzen en informatie

Hoeveel kosten meubels op maat?

Dat zal afhangen van welke meubels je op maat wilt laten maken, de materialen die je kiest en het specifieke ontwerp. Neem contact met ons op voor een offerte.

Vraag een offerte aan

Waarom zou je kiezen voor meubels op maat?

Meubels op maat

Een uniek en persoonlijk concept dat past bij jouw verwachtingen.

Meubels op maat

Aanpassen met eventuele specifieke opberg wensen die je hebt.

Meubels op maat

Genoeg inspiratie om uit te kunnen putten bij een professional.

Alles wat je moet weten over het bestellen van meubels op maat

Als de gedachte om op maat gemaakte meubels te bestellen je hoofdpijn bezorgt, kunnen wij je helpen. Een paar eenvoudige strategieën kunnen het proces stressvrij maken. Het is zeker de moeite waard om meubels op maat te laten maken. Het is iets meer moeite dan een keuze maken in een meubelwinkel, maar uiteindelijk heb je een uniek meubelstuk dat perfect past bij de indeling en het interieur van je huis.

Meubels op maat

Het bestellen van een meubelstuk op maat kan een uitdaging zijn. Het mooie is dat jij zelf de designer bent – met hulp van professionals. We hebben in dit artikel de beste tips voor je samengebracht om het project te laten slagen. Wanneer je meubels ontwerpt is het belangrijk om bij elke stap zo specifiek mogelijk te zijn. Van het materiaal van de poot tot hoe de stof op het meubelstuk wordt aangebracht. Het is ook belangrijk om te weten waar in de ruimte het stuk zal worden geplaatst. Het is noodzakelijk om de juiste afmetingen te hebben om alle stukjes in elkaar te laten passen. Hier volgt een lijst met tips die je helpen met het bestellen van op maat gemaakte meubels.

Plan goed

Voordat je zelfs maar op zoek gaat naar meubels op maat, is het cruciaal om na te denken over de indeling van je ruimte. Als je eenmaal een ontwerpschema in gedachten hebt, deel je plan dan met de professional van je keuze. Er zijn veel opties qua formaat, indeling en esthetiek en het kan moeilijk zijn om te beslissen wat het beste werkt in jouw ruimte. Een professional kan je hierbij helpen.

Er zijn ook hulpmiddelen om je te helpen met het maken van beslissingen. Bijvoorbeeld augmented-reality-apps waarmee je de indeling van je huis digitaal na kan bootsen. Je kan experimenteren met een scala aan meubelstijlen, kleuren, afwerkingen en stoffen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de beste optie voor jou te bepalen. Je begrijpt beter hoe een meubelstuk in je ruimte past en hoe het uiteindelijk bij de rest van je interieur zal passen.

Waar plaats je meubels op maat

Plaats meubels op maat in ruimtes die vaak worden gebruikt. Bijvoorbeeld in de slaapkamer of eetkamer. In kamers waar je regelmatig bent kun je een op maat gemaakt meubelstuk vaker en langer waarderen. In een kamer die je minder vaak gebruikt, kan een standaard item uit de winkel voldoende zijn. Je zult veel waarde hechten aan je meubels op maat omdat je de mogelijkheid hebt gehad om het meubelstuk te personaliseren. Het is daarom prettig als je hier optimaal van kan genieten.

 

Monsters aanvragen

Als er een kans is om testers van het gewenste materiaal te bestellen, doe dat dan. Er gaat niets boven het persoonlijk zien en aanraken van het materiaal. Het is belangrijk om testers, vooral stoffen, in je huis te zien. We moedigen iedereen die meubels op maat wil laten maken aan om goed na te denken over de functie en het gebruik van het meubelstuk. Denk vooral na over het gebruik van stoffen in een huishouden met huisdieren en kinderen. Krijg je snel vlekken op de stof? Is de stof goed schoon te maken? Om te zien of een stof geschikt is voor je levensstijl, kan je bekijken hoe ze reageert op licht, of testen om te zien of vuil van huisdieren en gemorste wijn gemakkelijk te verwijderen zijn. Ga dan ook niet voorzichtig om met testers, gebruik een tester ook echt om het materiaal te testen!

Meubels op maat

Naast stofstalen, kunnen houtmonsters ook nuttig zijn. Houttinten kunnen nogal van merk tot merk verschillen. Een witte eik kan bijvoorbeeld veel verschillende tinten hebben van merk tot merk. Vraag om een houtmonster en vergelijk de kleuren met de rest van je interieur om te beslissen welke tint het meest geschikt is.

 

Hou rekening met het retourbeleid

Voorkom teleurstellingen door je te informeren over het retourbeleid en de kwaliteit van de klantenservice. In de praktijk gebeuren spijtig genoeg soms onverwachte dingen. Misschien zijn je meubels op maat niet naar wens of past een meubelstuk niet door de deur terwijl je dacht dat je perfect had gemeten. De mogelijkheid hebben om een​ meubelstuk dat tegenvalt te retourneren is een groot voordeel. Hou er rekening mee dat de meeste bedrijven een vergoeding in rekening brengen voor het geretourneerde artikel.

 

Ken de afmetingen van je ruimte

Zorg ervoor dat je met plattegronden of ontwerptekeningen werkt, zodat je de exacte afmetingen van de ruimte kent wanneer je afmetingen van meubels op maat bepaalt. Denk bijvoorbeeld aan raamhoogtes, zodat bij het plaatsen van een bank onder een raam de hoogte het zicht niet beperkt.

 

Bedenk hoe het stuk wordt afgeleverd

Zorg ervoor dat je woning deur- of raamopeningen heeft die groot genoeg zijn om op maat gemaakte meubels in de gewenste kamer te krijgen. Het zou enorm zonde zijn om een ​​op maat gemaakt gestoffeerd kingsize bed te bestellen, om er vervolgens achter te komen dat het meubelstuk niet door de deur past. Bespreek dit vooral met de uitvoerende professional. Vaak kunnen zij creatieve oplossingen aanreiken om dit te voorkomen.

  

Kies het juiste hout

De eigenschappen van een bepaalde houtsoort hebben betrekking op de look, de duurzaamheid, sterkte en natuurlijk de kosten. Kies het juiste hout voor het gewenste meubelstuk.

Controleer de specificaties

Zorg ervoor dat je de specificaties van je bestelling dubbel controleert. Voorkom misverstanden en mogelijke onverwachte kosten voor beide partijen. Doorloop de specificaties ook met de uitvoerder om misverstanden te voorkomen.

Meubels op maat

Een op maat gemaakt meubel heeft veel voordelen en het is een investering die jaren meegaat. Wil je graag een timmerman inschakelen voor het op maat laten maken van een meubel? Schakel dan SoSimply in om gemakkelijk een specialist bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De professionals van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Meubels op maat
In Vielsalm

Aanleggen van houten terras

Meubels op maat
In Nijlen

Aanbrengen van houten gevel

Meubels op maat
In Gent

Plaatsen van op maat gemaakte kast

Meubels op maat
In Sint-Katelijne-Waver

Aanleggen van terras

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons