Vraag een offerte aan

Nieuw dak plaatsen: prijzen en informatie

Hoeveel kost het om een nieuw dak te laten plaatsen?

De kosten voor een nieuw dak zullen onder andere afhangen van de grootte van het dak, de gekozen dakpannen en het isolatiemateriaal. Onze experts sturen je een duidelijke offerte.

Vraag een offerte aan

Wat zijn de redenen waarom mensen professionals vragen om een nieuw dak te plaatsen

Nieuw dak plaatsen

Professionals weten hoe ze veilig moeten werken, zeker op hoogte is dat niet onbelangrijk.

Nieuw dak plaatsen

Uiteindelijk is het uitbesteden vaak kosteneffectief, aangezien een professional ervoor zorgt dat u optimaal rendement krijgt uit uw nieuwe dak.

Nieuw dak plaatsen

Op die manier heeft u ook garantie op uw nieuwe dak. Anders kan het zomaar zijn dat u deze kwijt bent door foutieve installatie.

Het proces van het plaatsen van een nieuw dak

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden als je een nieuw dak nodig hebt. Een van de belangrijkste factoren is dat een nieuw dak veel waarde aan je huis zal toevoegen als je besluit te verkopen. Het zorgt er niet alleen voor dat je huis er aantrekkelijker uitziet, het beschermt je tegen alle weersomstandigheden. Het is een lastige beslissing om te nemen, omdat veel mensen niet graag geld uitgeven aan dingen die ze niet per se zien als ze binnenshuis zitten. De meeste mensen zullen pas naar hun dak kijken als er sprake is van een lekkage.

Nieuw dak plaatsen

Ben je van plan om een lange tijd in je huis te wonen dan is een nieuw dak een zeer waardevolle investering. Mensen kunnen elk jaar een klein fortuin uitgeven aan het repareren van dezelfde problemen met het dak, uiteindelijk kunnen deze kosten hoog oplopen.

Natuurlijk heeft niet iedereen voldoende budget om een nieuw dak te laten plaatsen, maar het is een investering die de moeite waard is.

Enkele redenen waarom een nieuw dak de investering waard is.

 • Jaren geen zorgen over onderhoud
 • Een hogere waarde van je huis
 • Verminderd risico op letsel of schade veroorzaakt door lekkages of instortingen
 • Verbeterde isolatie dus een lagere energierekening

De belangrijkste stappen bij het plaatsen van een nieuw dak worden hieronder beschreven. De materialen en het proces kunnen van dak tot dak verschillen, maar hier kun je een idee krijgen van de algemene stappen.

 • Het plaatsen van een nieuw dak begint met een goede beoordeling van het bestaande dak en het beslissen welke materialen worden gebruikt of hergebruikt.
 • Het bestellen en laten bezorgen van nieuwe materialen, samen met een container voor het afvoeren van al het afvalmateriaal.
 • Het plaatsen van steigers. Deze kunnen behoorlijk wat geld kosten, afhankelijk van de complexiteit van het steigerwerk. Een standaard rijtjeshuis zal veel goedkoper zijn dan bijvoorbeeld een vrijstaande 4-zijdige woning met 2 schoorstenen. Als er een serre en carport is, moet de steiger daar overheen geplaatst worden. Dit brengt ook kosten met zich mee. Steigers zijn niet alleen nodig voor de veiligheid, maar ook voor de hoeveelheid werkruimte en materiaalopslag die nodig is bij het plaatsen van een nieuw dak.
 • Het zorgvuldig strippen en verwijderen van de bestaande dakmaterialen, startend bij de nokpannen vanaf de bovenkant van het dak. Leien en pannen worden vervolgens naar beneden geleid, waardoor het dakhout zichtbaar wordt. Het dak ziet er nu uit als een geraamte. De latten zijn verwijderd zodat alleen de hoofdconstructie van het dak overblijft. Het is nu de tijd om de rotte of gespleten balken en latten te vervangen.
 • Het hout wordt nu bedekt met een laag ademend vilt. Deze laag wordt vanaf de onderkant van het dak naar boven gelegd. Hierdoor kan al het eventuele vocht, dat door een lekkage is binnengedrongen, van het dak aflopen en in de goot terechtkomen. Het werkt als een tweede schild. In dit stadium kun je het dak waterdicht beschouwen hoewel er nog geen dakpannen op het dak liggen.
 • Panlatten worden op hun plaats bevestigd met gegalvaniseerde spijkers op de juiste maat, afhankelijk van de maat en het type dakpan. Deze vormen de ‘rijen’ waar de dakpannen op geplaatst worden. Het is belangrijk dat de afstand tussen de latten correct is om de juiste overlap van elke dakpan of leisteen te creëren.
 • De dakpannen of leien worden nu op de latten aangebracht. Betontegels hebben geen spijkers of dergelijke nodig in tegenstelling tot sommige soorten leien die met spijkers moeten worden bevestigd. Dakpannen die tegen een dakkapel of tegen een dakraam moet komen worden op maat gezaagd of gesneden.
 • Alle dakgoten worden nu op hun plaats bevestigd en daarna bedekt met de dakpannen.
 • Eventueel resterend loodwerk zoals gootstukken worden als laatste afgewerkt.
Nieuw dak plaatsen

Hoeveel kost een nieuw dak?

Er zijn veel factoren die de kosten van het plaatsen van een nieuw dak zullen beïnvloeden. Denk aan de stijl van het huis, de gebruikte materialen, de toegang tot het dak en of er objecten zijn zoals dakkapellen of ramen die een grote hoeveelheid aanpassingen van de tegels of dakpannen vereisen. Hier zijn enkele factoren die de kosten van het plaatsen van een nieuw dak zeker zullen verhogen.

 • Oppervlakte van het dak. Een 4-zijdige vrijstaande woning heeft een groter dakoppervlak dan een 2-zijdige tussenwoning.
 • De hoeveelheid loodwerk die ermee gemoeid is. Dakkapellen, dakramen en schoorstenen verhogen de kosten aanzienlijk.
 • Het type leisteen/dakpan dat wordt gebruikt. Een standaard betontegel is veel sneller te leggen dan een leisteen die individueel moet worden genageld.
 • Verbetering van zolderisolatie. Gemeenten eisen nu dat alle nieuwe daken voldoen aan de huidige bouwvoorschriften.
 • Vervangen van verrot hout.

Elk dak is een andere klus en elk jaar stijgen de materiaalkosten of arbeidskosten van bedrijf tot bedrijf.

Nieuw dak plaatsen

Als je meer wilt weten over de kosten van het opnieuw bedekken of een nieuw dak te laten plaatsen neem dan contact op met SoSimply om gemakkelijk een dakdekker of aannemer bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De dakdekkers van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen kwalitatief uitstekend en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Nieuw dak plaatsen
In Duffel

Herstellen van raamchassis

Nieuw dak plaatsen
In Anderlecht

Plaatsen van houten raamkozijn

Nieuw dak plaatsen
In Ichtegem

Plaatsen van dakbedekking

Nieuw dak plaatsen
In Sint-Katelijne-Waver

Installeren van glazen deur

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons