Vraag een offerte aan

Parket schuren: prijzen en informatie

Hoeveel kost het om parket te schuren?

De kostprijs voor het schuren en behandelen van parket zal variëren afhankelijk van de oppervlakte van de vloer. Neem contact met ons op voor een offerte.

Vraag een offerte aan

3 voordelen van jouw parket regelmatig schuren

Parket schuren

Het is de meest gebruikte vorm van onderhoud bij parketvloeren. Je kunt schade verhelpen en oneffenheden verwijderen.

Parket schuren

De vloer ziet er uiteindelijk weer als nieuw uit. Het is weer één mooi geheel.

Parket schuren

Een parketvloer kan verkleuren, door schuren worden deze verkleuringen weggewerkt.

Hoe kun je parket het best schuren?

Het schuren van parket is anders dan het schuren van massief houten stroken of planken. De reden hiervoor is dat je bij het schuren altijd met de korrel mee moet gaan. Het is onmogelijk om met de korrel mee te gaan met parketvloeren, omdat de planken in verschillende richtingen worden gelegd.

Parket schuren

Dus hoe moet ik parket nu schuren, hoor ik je vragen?

Het antwoord is dat je schuurt in een hoek van 45 graden met de plank. Blijf niet te lang op één plek schuren anders kunnen er vlekken ontstaan. Voordat je begint met het schuren van parket, moet je ervoor zorgen dat alle planken stevig vastzitten en alle nietjes, nagels en metalen voorwerpen van de vloer verwijderd zijn.

Zodra de vloer stevig is, er geen losse planken meer zijn en alle metalen voorwerpen zijn verwijderd, is het tijd om te beginnen met het schuren van de vloer. Normaal gesproken starten we op een schuurband met een korrelgrootte van 40 om de vloer egaal te maken en diepe krassen te verwijderen. Mogelijk moet je de vloer soms een paar keer schuren met korrel 40 om ervoor te zorgen dat de vloer volledig egaal is. Zorg ervoor dat je bij het schuren van de vloer altijd loodrecht op de vorige plank gaat. Nu moet je de kantenschuurmachine met korrel 40 gebruiken om de randen te schuren en egaal te maken.

Nu is het tijd om nog een keer over de vloer te gaan met een schuurband met korrel 60. Denk eraan om de vloer te schuren op 45 graden ten opzichte van de parketplanken. Schuur opnieuw de randen met een kantenschuurmachine en een schuurschijf met korrel 60.

Nu is het tijd om de openingen tussen de planken te vullen met epoxyharsvuller en het stof dat je hebt verzameld met het schuren. Meng de epoxyhars en het fijn stof om een ​​houtpasta te maken. Nu moet je het mengsel over de vloer verdelen en eventuele openingen tussen de parketplanken opvullen. Bij sommige van de grotere openingen moet je ze mogelijk twee keer vullen, omdat de vulling tijdens het drogen enigszins krimpt. Hierdoor ziet de vloer er weer vies uit, omdat een deel van het vulmiddel op de vloer blijft liggen. Laat de houtvuller volledig drogen en ga dan naar de volgende stap.

Nu is het tijd om voor de laatste keer met de schuurmachine met korrel 100 over de vloer heen te gaan. Schuur de randen met de kantenschuurmachine en gebruik ook hier korrel 100. Zorg ervoor dat je alle houtvuller met deze laatste sessie verwijdert.

Parket schuren

Daarna is het tijd om alle hoeken naar beneden te schuren waar de vloerschuurmachine niet bij kon. Om deze hoeken te doen, heb je een driehoekschuurmachine nodig. Schuur deze hoeken glad met de driehoekschuurmachine. Zorg dat je de tijd neemt om deze afwerking goed te doen voor het beste resultaat.

Zodra het parket helemaal is geschuurd met een schuurband met korrel 100 en alle randen en hoeken zijn geschuurd en glad gemaakt, is het tijd om de houten vloer te polijsten en af te werken. Begin met het polijsten van de vloer met korrel 120. Neem de tijd en wees voorzichtig bij het polijsten van de vloer, want dit is de afwerking van de hele vloer. Door de vloer te polijsten, worden eventuele oneffenheden en krassen uit de vorige fasen van het schuren van het parket zichtbaar.

Zodra de vloer glad is en eventuele krassen zijn verwijderd, wordt het tijd om de vloer goed te stofzuigen. Zorg ervoor dat je bij het stofzuigen van de vloer al het stof ophaalt, want je wilt geen stof of vuildeeltjes in de lak. Zodra de vloer stofvrij is, ga je over de vloer met een licht vochtige microvezeldoek om de resterende stof te verwijderen.

Na al het schuren is het dan eindelijk tijd om te beginnen met lakken van het parket. Om de grondlaag en lak aan te brengen, moet je een kortharige roller gebruiken en de grondlaag op de vloer rollen. Op een kale vloer dient je 1 grondlaag te gebruiken, gevolgd door 2 lagen polyurethaan houten vloerlak. Zorg ervoor dat elke laag goed opdroogt voordat je de volgende aanbrengt en zorg ervoor dat je de vloer polijst met een schijf van korrel 150.

Op doorgangen en plaatsen die intensief worden gebruikt kun je extra lagen aanbrengen of een hardere houten vloerlak gebruiken.

Parket schuren

Lijkt dit een te grote klus voor je? Of wil je simpelweg niet riskeren dat je geen goed resultaat bereikt? Schakel dan SoSimply in om gemakkelijk vloerspecialist bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De professionals van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Parket schuren
In Laarne

Schilderen van gevel

Parket schuren
In Anderlecht

Schilderen van kamer

Parket schuren
In Gent

Plaatsen van behang

Parket schuren
In Veurne

Opfrissen van gevel

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons