Vraag een offerte aan

Parket vernieuwen: prijzen en informatie

Hoeveel kost het vernieuwen van parket?

Afhankelijk van de totale oppervlakte van de parketvloer en de gebruikte producten om hem helemaal op te frissen, vind je de totale prijs terug op de offerte van onze vakmannen.

Vraag een offerte aan

3 tips voor het parket vernieuwen

Parket vernieuwen

Begin met het verwijderen van alle meubels, staanlampen, etc. zodat de vloer helemaal vrij is.

Parket vernieuwen

Breng vervolgens een nieuwe afwerkinglaag aan door van ene hoek diagonaal naar de andere te werken.

Parket vernieuwen

Zijn er vlekken op je parket, dan doe je er goed aan om deze zo snel mogelijk te verwijderen.

Wat je moet weten voordat je parket gaat vernieuwen

Parket vernieuwen

Ben je van plan om je parket te vernieuwen? Een opknapbeurt doet wonderen! Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk om de verschillende stappen van deze karwei te bepalen. Lees onderstaande informatie door om ervoor te zorgen dat je parket er in no-time als nieuw uitziet!

Parket vernieuwen
 1. De beste manier om parket te vernieuwen

   

  Je parket vernieuwen is misschien makkelijker en goedkoper dan je denkt. Dat komt omdat schuren en lakken niet altijd nodig is om een oude vloer op te knappen, vooral als de vloer niet ernstig beschadigd is. Om de beste oplossing voor je huis te bepalen, zijn er een aantal dingen die je moet overwegen voordat je parket gaat vernieuwen.

 2. Is je parket niet gewoon vuil?

  Natuurlijk, het is mogelijk dat vuil en stof vloeren smerig maken. Maar het zal je misschien verbazen dat beide, wanneer ze worden geveegd, oppervlakkige krassen kunnen achterlaten die het oppervlak dof maken. Gelukkig kan het relatief eenvoudig zijn om vuile - licht versleten - vloeren te herstellen die na verloop van tijd dof zijn geworden.

 3. Een grondige reiniging is helemaal niet moeilijk

   

  Een grondige reiniging kan de oude glans van je doffe vloer herstellen. Dit is wat je moet doen:

  • Begin met het grondig vegen van de vloer met een zachte borstel. Houd er rekening mee dat te harde haren het oppervlak van het hout kunnen bekrassen.
  • Gebruik vervolgens een stofzuiger om moeilijk te bereiken vuil in hoeken en tussen vloerplanken te verwijderen.
  • Daarna dweil je het parket met een microvezeldoek en geconcentreerde reiniger speciaal gemaakt voor parket.

  Parketvloeren in drukbezochte ruimtes in je huis vereisen mogelijk een grondige reiniging door een professional. Experts gebruiken meestal een schrobmachine die is ontworpen om hardnekkig vuil te verwijderen. Na een grondige reiniging van je vloeren, moet je het volgende doen om ze in topconditie te houden:

  • Reinig het oppervlak driemaal per week met een stofzuiger of microdoek.
  • Reinig het oppervlak een keer per maand diep met een geconcentreerde reiniger voor houten vloeren.
  • Reinig het oppervlak een keer per jaar professioneel.
 4. Een doe-het-zelfafwerking zonder schuren

  Als dieptereiniging de glans van je houten vloer niet heeft hersteld, kun je de vloer een ​​frisse nieuwe afwerking geven zonder te schuren of te beitsen met speciale producten om je parket te behandelen. Je kunt deze producten vinden in alle doe-het-zelfzaken of eventueel online. Volg de instructies op de verpakking of in de handleiding en vernieuw succesvol je parketvloer.

 5. Soms is volledig opnieuw afwerken de enige optie

  Helaas zijn sommige hardhouten vloeren niet gemakkelijk te repareren. Droge, doffe vloeren met diepe krassen en flinke gaten moeten opnieuw worden afgewerkt.

  Een parketvloer volledig opnieuw afwerken is een langdurig en arbeidsintensief proces. Van plan om dit toch te doen? Het is belangrijk om elke stap uit te voeren: schuren, opvullen, beitsen en coaten duurt een weekend of zelfs langer als je een groot oppervlak opnieuw moet afwerken.

  Als je wil dat je vloeren professioneel worden afgewerkt, neem dan contact op met SoSimply om lokale specialisten te vinden die je hierbij kunnen helpen.

 6. Gaten opvullen

  Vullen van de gaten met een truweel na het schuren is de gemakkelijkste manier om diepe sneden, deuken en gaten te repareren bij het opknappen van je vloer. Maar als het in de verkeerde tijd van het jaar wordt gedaan, is het geen langdurige oplossing.

  Hoe zit dat? Hout krimpt in de winter en zet uit in de zomer. Wanneer je gaten tussen vloerplanken opvult wanneer het koud en droog is, wordt het materiaal vaak eruit gedrukt tijdens warmer weer. Daarom is de beste optie de vloeren te vullen in de zomer als de luchtvochtigheid hoger is.

  Maar zelfs dan is het vullen niet altijd voldoende op de lange termijn, vooral wanneer het wordt gebruikt om kleine spleten te dichten waar de vulling gemakkelijk los kan laten.

  Wat moet je doen? Vul alleen grote gaten op. Als je kleine gaten en spleten ongevuld laat, is houtuitzetting mogelijk en zal de opvulling van grotere gaten niet loskomen.

 7. Wat je moet weten over donkere vloervlekken

  Als je besluit om je parket opnieuw af te werken, is het leuk om een ​​nieuwe beitskleur te kiezen, zoals rijk mahonie of donker eiken, beide kleuren zijn momenteel erg populair. Het is een mooie kans om de look van de kamer helemaal te vernieuwen. Houd er wel rekening mee dat, hoewel je misschien denkt dat donkere kleuren vuil kan verbergen, vuil juist beter zichtbaar wordt.

 8. Satijn of glanzend?

  Een glanzend parket ziet er prachtig uit, maar een parket met satijnen afwerking wordt steeds populairder, vooral in huishoudens met kleine kinderen. De belangrijkste reden: in vergelijking met een glanzend parket is het moeilijker om een ​​satijnen afwerking te beschadigen en de vloer blijft langer mooi.

 9. Vloerafwerking

  Als laatste hebben we nog een paar feiten over vloerafwerking:

  • Met was behandelde vloeren zijn niet alleen super glad, maar ze zijn ook niet zo duurzaam als een op urethaan gebaseerde coating.
  • Polyurethaan afwerkingen op waterbasis hebben een lage VOC-waarde (vluchtige organische stoffen), wat betekent dat ze niet zo stinkend of gevaarlijk zijn om in te ademen als andere afwerkingen op oliebasis.
  Parket vernieuwen

  Je parket opknappen of vernieuwen is niet altijd een gemakkelijke taak. Ben je geen doorgewinterde doe-het-zelver? Of wil je simpelweg niet riskeren dat het resultaat tegenvalt? Schakel dan So Simply in om gemakkelijk een vloerspecialist bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De professionals van So Simply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Parket vernieuwen
In Geel

Monteren van wandplanken

Parket vernieuwen
In Geel

Opschuren van parket

Parket vernieuwen
In Anderlecht

Schoonmaken van terras

Parket vernieuwen
In Duffel

Reinigen van dakgoot

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons