Vraag een offerte aan

Ramen vervangen: prijzen en informatie

Hoeveel kost het om je ramen te vervangen?

Afhankelijk van de afmetingen, het aantal ramen en de gekozen materialen, ontvang je van onze specialisten een overzichtelijke offerte.

Vraag een offerte aan

Voordelen bij het vervangen van jouw ramen

Ramen vervangen

Je bent hierdoor beter beschermd tegen koude en lawaai en je bespaart ook nog eens energie.

Ramen vervangen

Je kan met nieuwe ramen de veiligheid van je huis verbeteren. Zowel met betrekking tot veiligheidsglas als door brandveilige raamprofielen.

Ramen vervangen

Nieuwe ramen passen misschien beter bij de stijl van jouw woning.

Hoe kun je het beste ramen vervangen?

 

Heb je een gebarsten raam, dubbele beglazing met permanente condens of andere problemen met ramen? Hier zijn eenvoudige instructies voor het veilig vervangen van ramen, het verwijderen van krassen op vensterglas en meer.

Vensterglas vervangen

Het vermaken van een gebarsten of verbrijzelde ruit is een gemakkelijke reparatie, vooral wanneer de gebarsten ruit relatief klein is. Voor grote ramen of dubbele beglazing (of ander hoogwaardig glas) is het meestal slimmer om een ​​glaszetter te contacteren. In de meeste gevallen moet er een speciaal paneel besteld worden. Je moet de nieuwe ruit bij de hand hebben voordat je de oude ruit verwijdert.

Het eerste dat je moet doen, is het gebroken glas verwijderen. Plak de gebarsten ruit af met een kruis van ducttape om te voorkomen dat glasscherven tijdens de klus naar buiten vallen. Zorg ervoor dat je een veiligheidsbril en stevige handschoenen draagt ​​wanneer je met glas werkt.

Ramen vervangen

Indien nodig kun je van buitenaf werken, op een ladder. Maar als het raam zich in een hoger deel bevindt, is het veiliger om een steiger te plaatsen of het raam indien mogelijk uit de scharnieren te halen. In dit geval kun je waarschijnlijk beter een professional bellen.

Probeer bij het vervangen van een ruit hetzelfde soort glas te kopen als oorspronkelijk in het raam was geïnstalleerd, zodat het overeenkomt met de andere ramen (dit is niet altijd mogelijk als je een ouder huis hebt).

Wees voorzichtig wanneer je met glas werkt, of het nu gaat om grote of kleine ramen. Voordat je een gebroken ruit verwijdert, plak je een krant aan de binnenkant van het raam om eventuele scherven op te vangen. Bekleed het glas ook met een krant wanneer je het glas vervoert. Gooi scherven weg in je gewone afval; vensterglas kan meestal niet worden gerecycleerd.

Houten kozijnen

Voor het installeren van een nieuwe ruit in een houten kozijn heb je glasblokjes nodig om het glas op zijn plaats te houden: dit zijn kleine metalen clips die je om de 10 à 15 cm in het hout duwt. Je hebt ook een 5-in-1-schroevendraaier, plamuurmes, tang met lange punt, beitel, hamer, veiligheidsbril, krant, plakband, een kleine kwast en een glassnijder nodig (als het glas niet al op maat is gesneden).

Verwijder eerst het oude raam

Nadat je het gebroken glas hebt verwijderd beitel je de oude glasblokjes uit (als dit lastig is, kan je weken met lijnolie of verzachten met een warmtepistool). Verwijder de eventuele oude spijkers met een tang met spitse bek. Reinig en schuur het hout en smeer het in met houtverzegeling.

Plaats het nieuwe raam

Leg twee glasblokjes van ongeveer 3 mm dik in de horizontale sponning waar je het glas op gaat plaatsen. Dit zorgt er voor dat er vocht kan weglopen. Wordt het glas geplaatst in een bewegend raam, dan moeten de glasblokjes op minstens 3 plaatsen worden aangebracht.

Plaats wat kit op de onderste rand van het kozijn (de sponning) om een ‘bed’ te maken voor de nieuwe ruit. Zet de ruit op zijn plaats en verwijder overtollige kit. Druk de glasblokjes tussen het raam en het frame met bijvoorbeeld een plamuurmes.

Zet het glas vast met een aantal spijkers en strijk vervolgens met een plamuurmes de nieuwe kit onder een goede hoek glad. Breng meer kit aan rond de ruit om een ​​nette afdichting te vormen. Als de kit droog is, schilder deze dan zodat de kit bij het kozijn past.

Metalen of vinyl ramen

Glas in een raam met metalen of vinyl kozijn wordt op zijn plaats gehouden met een metalen veerklem, een rubberen afdichting en metalen of plastic lijsten. Dit type raam kan vervangen worden door simpelweg de onderdelen die het glas vasthouden te verwijderen, het oude glas eruit te trekken, het nieuwe glas van de juiste maat in de vleugel te steken en de onderdelen die het glas vasthouden te vervangen.

Om glas dat met rubberen afdichtingen is bevestigd te vervangen, schroef je een van de twee kozijnhelften los en verwijder je de binnenste helft. Borstel achtergebleven glasfragmenten voorzichtig weg. Plaats een nieuwe ruit tegen de ene kozijnhelft, vervang de andere helft van het kozijn en zet de losgemaakte onderdelen vast met schroeven.

Ramen vervangen

Om glas dat op zijn plaats wordt gehouden door uitkliklijsten te vervangen, maak je het ene uiteinde van het kliksysteem los door het punt van een plamuurmes in de gleuf te steken waar twee uiteinden samenkomen. Wrik voorzichtig, gebruik het frame om een hefboomwerking te creëren. Trek de losgemaakte strook van de lijst eruit. Wanneer je de ruit hebt vervangen, duw je elk stuk lijst met je handen op zijn plaats. Stukken die tijdens het verwijderen zijn beschadigd, moeten worden vervangen.

Raamcondensatieproblemen

Omdat ramen meestal de koudste oppervlakken in een huis zijn, kunnen ze in de winter condens verzamelen. Dit gebeurt wanneer de buitentemperatuur laag en de binnenlucht warm is. Deze omstandigheden stimuleren schimmel en condens en kunnen ervoor zorgen dat raamkozijnen en dorpels gaan rotten.

Verhoog de ventilatie om condensatie te verminderen. Het gebruik van badkamerventilatoren en keukenventilatoren kan een groot verschil maken. Hou douchebeurten kort en zet de wasmachines en vaatwasser alleen aan als ze vol zijn. Hiermee kan je de vochtigheidsgraad binnenshuis laag houden. Als dit niet helpt, neem dan contact op met een isolatiespecialist.

Als er condens ontstaat tussen thermische ruiten, is er helaas geen goedkope manier om dit te verwijderen. De beglazing moet worden vervangen. Je kunt het beste thermische ramen van hoge kwaliteit kiezen met minimaal 10 jaar garantie.

Glas met krassen

Zit er een kras in vensterglas, probeer dan een laagje heldere nagellak aan te brengen. Verwijder het overschot met nagellakverwijderaar en een schone doek. Een andere optie is om een ​​zeer zachte polijstpasta voor metaal te kopen, zoals Brasso, en de kras weg te poetsen met een zachte katoenen doek. Dit moet voorzichtig en nauwkeurig worden gedaan. Er is een risico dat je kleine schuurkrasjes krijgt.

Ramen vervangen

Als je meer wil weten over de kosten van het vervangen van ramen of het plaatsen van nieuwe ramen, neem dan contact op met SoSimply om gemakkelijk een glaszetter of aannemer bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De experten van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen kwalitatief uitstekend en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Ramen vervangen
In Schaarbeek

Het plaatsen van een nieuw bad

Ramen vervangen
In Gent

Herstellen van gebroken glas

Ramen vervangen
In Geel

Installeren van douchewand

Ramen vervangen
In Veurne

Monteren van glazen balustrade

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons