Vraag een offerte aan

Ramen wassen: prijzen en informatie

Hoeveel kost het om ramen te laten wassen?

De prijs hangt onder andere af van het aantal en de grootte van de ramen, maar ook van de toegankelijkheid. Vraag daarom een offerte aan bij onze vakmannen.

Vraag een offerte aan

Waarom regelmatig ramen wassen?

Ramen wassen

Altijd streeploos schone ramen.

Ramen wassen

Je hebt zo sneller in de gaten of er eventuele beschadigingen zijn aan de kozijnen.

Ramen wassen

Het staat gewoon een stuk netter.

14 tips voor het wassen van je ramen

Ramen wassen

Je ramen wassen kan een gevreesde klus zijn. Als je klassieke reinigingsproducten gebruikt, is het bijzonder lastig om die hardnekkige strepen van de binnen- en buitenkant van ramen te verwijderen. Een papieren doek laat vezels achter op het raam en commerciële schoonmaakmiddelen zijn misschien niet de meest effectieve keuze. Maar met een paar tips, kun je de ramen in je huis er het hele jaar door sprankelend en brandschoon uit laten zien.

Ramen wassen
 1. Werk op een bewolkte dag

  Direct zonlicht kan ervoor zorgen dat je schoonmaakmiddel te snel opdroogt en verdampt voordat je het goed kunt wegspoelen. Dit kan leiden tot strepen die moeilijk te verwijderen zijn. Bewolkte dagen verminderen ook de schittering op het glas, waardoor strepen gemakkelijker te zien zijn.

 2. Reinig eerst het kozijn

   

  Veel vuil kan zich verstoppen in de raamsporen en het kozijn. Wanneer het vuil wordt gemengd met ruitenreiniger, kan het modder vormen dat tijdens het schoonmaken op het glas kan druppelen. Gebruik een tandenborstel en een scheutje zuiveringszout met azijn om het vuil te verwijderen dat zich op het kozijn bevindt en veeg vervolgens alle resten weg met een natte doek.

 3. Maak je eigen zeep

   

  Sla speciale producten over en maak je eigen reinigingsoplossing met een mix van water en afwasmiddel dat sterk genoeg is om vuil op ramen te verwijderen. Als alternatief kan azijn ook worden gebruikt als een effectieve reiniger.

 4. Gebruik geen papier

   

  Papieren handdoeken en kranten worden vaak gebruikt voor het wassen en drogen van ramen. Dit is geen praktisch materiaal, het breekt af en laat pluisjes of vezels achter. Gebruik in plaats daarvan een microvezeldoek. Een microvezeldoek pakt vuil en stof op en laat niets achter.

 5. Investeer in een raamtrekker

   

  De beste manier om een raam met een mooie glans – zonder strepen – te krijgen, is door ervoor te zorgen dat al het reinigingsmiddel met een aftrekker van het raam wordt verwijderd. Ga met een rubberen aftrekker van boven naar beneden over het glas om overtollig water te verwijderen.

 6. Doe de bovenste delen met een telescopische raamtrekker

   

  Gebruik voor hoge buitenramen een telescopische raamtrekker. Spoel de gewassen ramen af ​​met een slang en gebruik een telescopische raamtrekker om ze schoon te trekken. Doe dit op dezelfde manier als beschreven in punt 5.

 7. Weer regen af

   

  Voor de ramen van je huis die blootgesteld zijn aan veel regen kan je een regenwerende behandeling proberen. Deze speciale sproeiproducten worden ook regelmatig gebruikt op autoruiten en zorgen ervoor dat water sneller gaat parelen en van ramen afrolt, wat leidt tot minder vlekken.

 8. Verwijder stof van de ramen met een pluizenroller

   

  Voor dagelijks onderhoud kun je een kleverige pluizenroller gebruiken om stof en vuil van je ramen te verwijderen. Voor een grondige reiniging gebruik je gewoon spoel je het raam af met water en zeep.

 9. Haal genoeg schoonmaakmateriaal in huis

   

  Zorg voor aparte schoonmaakmiddelen voor binnen en buiten het raam. Beide zijden van het raam worden vuil, maar vooral de buitenkant wordt vies met pollen en uitwerpselen van vogels. In plaats van dezelfde microvezeldoek te gebruiken, houd je de ramen aan de binnenkant fris door andere materialen te gebruiken dan buiten.

 10. Wissel af met de bewegingen

   

  Vermijd strepen op de ramen door in verschillende richtingen te bewegen. Begin met kleine cirkelvormige bewegingen en eindig met een paar horizontale en verticale vegen.

 11. Haal de strepen weg

   

  Wanhoop niet als je net klaar bent en een paar strepen opmerkt. Neem gewoon een schone bordwisser en laat hem voorzichtig over het raam glijden om vlekken weg te poetsen voor een heldere, schone afwerking.

 12. Maak de raambekleding schoon met een keukentang

   

  Als je de ramen schoonmaakt, is het een goed idee om je raambekleding ook aan te pakken. Of je nu horizontale lamellen, gordijnen of rolgordijnen hebt, het zijn magneten voor stof, vuil, pollen en haren van huisdieren. Neem voor horizontale lamellen een tang uit de keuken, wikkel een microvezeldoek rond elke kant en zet deze vast met elastiekjes. Nu kun je elke individuele lamel efficiënt reinigen door simpelweg te vegen. Gordijnen kan je wassen of naar de stomerij brengen. De reiniging van rolgordijnen is afhankelijk van het materiaal. De fabrikant kan hier meer over vertellen.

 13. Stofzuig de gordijnen

   

  Pak de stofzuiger met het dunne mondstuk om de gordijnen schoon te maken. Het apparaat zuigt het vuil op, waardoor je pas gereinigde ramen niet weer snel vuil worden. Bij een grote schoonmaak kan je de gordijnen ook uitwassen, zoals aangegeven in stap 12.

 14. Halfjaarlijkse schoonmaak

   

  Het is een goede gewoonte om de binnen- en buitenkant van je ramen twee keer per jaar te wassen, in de herfst en lente, om te voorkomen dat er hardnekkige minerale afzettingen door regen worden opgebouwd. Hoe langer je dit uitstelt, hoe hardnekkiger de vlekken worden en hoe meer je moet vertrouwen op chemicaliën om ze te verwijderen.

Ramen wassen

Als je meer wil weten over de kosten van ramen wassen, neem dan contact op met So Simply om gemakkelijk een glazenwasser of klusjesman bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De specialisten van So Simply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen kwalitatief uitstekend en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Ramen wassen
In Gent

Monteren van wandplanken

Ramen wassen
In Sint-Katelijne-Waver

Opschuren van parket

Ramen wassen
In Meeuwen-Gruitrode

Schoonmaken van terras

Ramen wassen
In Eeklo

Reinigen van dakgoot

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons