Vraag een offerte aan

Rolluik op maat: prijzen en informatie

Hoeveel kost een rolluik op maat?

Afhankelijk van de specifieke afmetingen, het systeem en de plaatsing van je nieuwe rolluik, vind je de prijs terug op de offerte van onze vakmannen.

Vraag een offerte aan

Hoe haal je de beste rolluik op maat?

Rolluik op maat

Meet alles minstens twee keer zeker op.

Rolluik op maat

Kies een passende kleur voor jouw rolluiken.

Rolluik op maat

Heb je verder nog wensen? Bijvoorbeeld elektrische rolluiken of juist niet?

7 redenen waarom externe rolluiken een absolute must zijn!

Externe rolluiken bieden veel voordelen. Het kan zijn dat je nog twijfelt of vragen hebt. Zijn rolluiken geschikt voor mijn huis? Wat zijn ongeveer de kosten van een rolluik op maat? Zijn rolluiken op maat de investering waard? Hoe wordt een rolluik geïnstalleerd? We hebben in dit artikel een aantal redenen opgesomd waarom een rolluik op maat voor jouw huis of commercieel eigendom een goede keuze kan zijn. Lees verder voor meer informatie.

Rolluik op maat 

7 voordelen van externe rolluiken

 1. Veiligheid en gemoedsrust

  Rolluiken die aan de buitenkant geïnstalleerd zijn, bieden bescherming tegen indringers omdat ze van buitenaf moeilijk te openen zijn. Daarnaast raken ze niet snel beschadigd en zijn ze vaak van stevig materiaal gemaakt. Ze werken als een effectief afschrikmiddel en vormen een belangrijk aspect van de beveiliging van je huis. Je kunt eventueel extra sloten installeren op de rolluiken om ze extra veilig te maken. Er zijn ook rolluiken die je op afstand kunt bedienen met je smartphone, zelfs als je niet thuis bent. Sommige rolluiken zijn te koppelen aan je alarmsysteem. De prijs van een rolluik op maat met deze beveiligingsopties is wel hoger dan rolluiken zonder extra beveiliging.

 2. Temperatuurregeling en isolatie

  Buitenrolluiken op maat bieden ook een uitstekende isolatie en temperatuurregeling. Hierdoor blijft je huis tijdens een warme zomer koel en warm als het buiten koud is. Vaak zijn rolluiken speciaal ontworpen om warmte of kou af te weren en de luchtstroom te reguleren. Veel rolluiken kun je deels open laten staan. Kleine luchtgaatjes blijven open om te zorgen voor een goede ventilatie.

 3. Weerbescherming

  Rolluiken zorgen niet alleen voor een goede temperatuurregeling en isolatie, maar bieden ook bescherming tegen weersinvloeden. Veel rolluiken beschermen je huis te tegen windsnelheden tot wel 100 km/uur zonder te rammelen. Ze zijn ook bestand tegen hagelbuien en hevige regenval en zijn gemaakt om takken of zelfs vliegende dakpannen af ​​te weren om schade aan je ramen te voorkomen. Rolluiken zijn gemaakt van stevig materiaal en ze kunnen wel tegen een stootje.

 4. Bespaar energie

  Een van de belangrijkste voordelen van het aanschaffen van rolluiken, is dat het je energierekening flink kan verlagen. Als elektriciteit niet zorgvuldig wordt gebruikt, is er veel verspilling en stijgt je rekening. Door een rolluik te installeren, gemaakt van aluminium of pvc, kunt je het energieverbruik tot 60% verlagen. Rolluiken zijn om deze reden goed voor het milieu. Ook al zijn ze vaak wit, rolluiken zijn ‘van binnen’ groen!

 5. Privacy en lichtregeling

  Door rolluiken te installeren, kun je de hoeveelheid licht in je huis beter regelen dan met bijvoorbeeld standaard gordijnen. Hierdoor heb je veel meer privacy in je huis. Ook is je slaapkamer veel donkerder, wat kan zorgen voor een goede nachtrust. Veel rolluiken zijn eenvoudig te bedienen met een afstandsbediening, of soms zelfs met je telefoon.

 6. Het verminderen van geluid van buitenaf

  Je kan ervoor kiezen om rolluiken met geluidsisolatie te installeren. Het voordeel hiervan is dat het geluid en lawaai van buitenaf tot 50% wordt verminderd. Omdat het isolerende effect in beide richtingen werkt, kun je tot laat in de nacht herrie maken zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over geluidsoverlast. Geef je graag een feestje of hou je juist van absolute stilte? Dan is een rolluik met geluidsisolatie de ideale toevoeging aan je huis!

 7. Esthetiek en gebruik

  Rolluiken kunnen ervoor zorgen dat je huis er aantrekkelijker uitziet. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en kunnen op maat worden ontworpen. Je kunt de stijl en kleur van de rolluiken laten aansluiten op de architectuur en stijl van je huis. Een ander bijkomend voordeel is dat rolluiken een uitstekende manier zijn om waarde toe te voegen aan je huis. Vaak zien potentiele kopers het als een groot voordeel als er rolluiken geplaatst zijn.

 8. Rolluik op maat

  Ben je al overtuigd? Als je in de zomer de warmte buiten wilt houden, wat geld op energiekosten wil besparen en je huis wil beveiligen, is het een goed idee om rolluiken te installeren voor je ramen en deuren!

  Rolluik op maat

  Wil je graag een professional inschakelen voor het installeren van rolluiken? Of wil je een rolluik op maat laten maken? Schakel dan SoSimply in om gemakkelijk een professional bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De professionals van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Rolluik op maat
In Sint-Katelijne-Waver

Aanleggen van houten terras

Rolluik op maat
In Meeuwen-Gruitrode

Aanbrengen van houten gevel

Rolluik op maat
In Stekene

Plaatsen van op maat gemaakte kast

Rolluik op maat
In Stekene

Aanleggen van terras

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons