Vraag een offerte aan

Schuifdeuren op maat: prijzen en informatie

Hoeveel kosten schuifdeuren op maat?

Afhankelijk van de afmetingen van de schuifdeuren die je op maat wilt laten maken, de materialen en de plaatsing, sturen onze experts je een overzichtelijke offerte.

Vraag een offerte aan

Waar moet je aan denken bij schuifdeuren op maat

Schuifdeuren op maat

Wat is de volledige afmeting van jouw kast?

Schuifdeuren op maat

Hoe vaak ga je deze gebruiken per week?

Schuifdeuren op maat

Wat past uiteindelijk het beste bij jouw interieur.

Glazen schuifdeuren op maat: alles wat je moet weten

Glazen schuifdeuren zijn een geweldige manier om je huis en tuin optisch samen te laten vloeien en zo min mogelijk vloeroppervlak op te geven. Op maat gemaakte schuifdeuren of zelfgemaakte schuifdeuren zijn een prachtige aanvulling voor je woning.

Schuifdeuren op maat

Overweeg je om ​​glazen schuifdeuren op maat te laten maken in plaats van een traditionele deur? Hier is alles wat je moet weten. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met SoSimply!

Eigenschappen van schuifdeuren

Schuifdeuren, ook wel 'schuifpuien' genoemd, hebben een paar belangrijke kenmerken die hen onderscheiden van traditionele deuren. Ze bestaan ​​meestal uit twee delen: een vast paneel en een schuifpaneel. Ze kunnen ook worden geconfigureerd om beide kanten op te worden geopend. Overige kenmerken zijn:

  • Glazen schuifdeuren hebben doorgaans langere en smallere kozijnen dan openslaande traditionele deuren. Hierdoor komt er meer natuurlijk daglicht de woning binnen en kan een ruimte er groter uitzien.
  • Fabrikanten van schuifdeuren stellen dat ze een betere isolatie en minder luchtdoorlaatbaarheid bieden dan openslaande deuren, wat resulteert in een verbetering van de energie-efficiëntie. Dit kan in bepaalde gevallen waar zijn, hoewel de energie-efficiëntie van product tot product kan variëren. Dit is afhankelijk van de samenstelling van deuren van een bepaalde fabrikant.
  • Een duidelijk voordeel van schuifdeuren ten opzichte van openslaande deuren is dat ze niet zoveel invloed hebben op waar je de meubels in de kamer plaatst. Omdat schuifregelaars parallel aan de muur blijven, hebben ze geen ruimte voor of achter de opening nodig, terwijl traditionele deuren voldoende ruimte nodig hebben om de deur naar binnen of naar buiten te openen.
  • Schuifdeuren op maat geleverd worden vaak geleverd met een hor voor natuurlijke ventilatie en om insecten buiten te houden.

Diverse configuraties

Schuifdeuren die je woning verbinden met je tuin zijn vaak op voorraad in een aantal standaardmaten - meestal van 2 tot 3 meter hoog. Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid om de standaard deur op maat te laten maken om specifieke openingen in je huis te accommoderen of om een ​​bepaalde look te creëren.

Er zijn veel bekende en betrouwbare fabrikanten van schuifdeuren op de markt. Hoewel ze allemaal een aantal unieke eigenschappen hebben (en meer unieke eigenschappen naarmate de prijs hoger wordt), bieden de meeste een breed scala aan opties voor zowel hardware als afwerkingen.

De deuren kunnen gemaakt zijn van hout, houtfineer, vinyl, metaal of andere verschillende materialen. Ze zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan afwerkingen en kleuren, waarbij de meeste fabrikanten standaard keuzes en aangepaste opties aanbieden. Handgrepen en andere hardware kunnen in verschillende vormen, maten en materialen worden geleverd.

Glassoorten

Net als alle andere deuren, ramen en dakramen in je huis, kunnen glazen schuifdeuren op maat worden gemaakt met veel verschillende soorten glas.

Gehard glas, ook wel veiligheidsglas genoemd, wordt vaak gebruikt in glazen schuifdeuren, zodat het glas bij een botsing in kleine stukjes breekt in plaats van dat er gevaarlijkere, grote stukken glas in de deur blijven zitten.

Reflecterend glas wordt ook vaak gebruikt om hoge temperaturen in de leefruimte te verminderen, omdat de coating op het glas helpt om zonlicht te reflecteren. Energie-efficiënt glas is een populair type reflecterend glas met een zuinig karakter. Het glas in deze deuren bestaat ook vaak uit twee stukken glas die zijn afgesloten met een luchtruimte - meestal gevuld met gas - ertussenin. Dit wordt meestal 'dubbelglas’ genoemd, maar 'dubbele-ruit' en ‘isolatie-glas' wordt ook gebruikt.

Schuifdeuren op maat

Deze soorten glas kunnen dienen als goede isolatoren, maar zijn niet te vergelijken met een standaard ondoorzichtige wand boordevol isolatie. Daarom moeten consumenten rekening houden met het klimaat van hun huis bij het kiezen van enkele, dubbele of zelfs driedubbele beglazing in hun deuren.

Hoe groter hoe beter?

Een van de grootste trends op het gebied van interieurdesign en woningdesign is 'buiten naar binnen halen'. Creëer uitzicht waar mogelijk met ramen en bijvoorbeeld schuifdeuren. Haal stadse of natuurlijke kenmerken hiermee in huis. Ontwikkelingen in de deur- en raamindustrie hebben deze trend opgepakt, glazen schuifdeuren worden door sommige fabrikanten zelfs tot 4 meter hoog geleverd.

Hoewel deze grotere systemen erg duur zijn, zijn ze een stuk goedkoper dan een paar jaar geleden. Hierdoor is er een verschuiving gaande van luxeartikel, naar een artikel dat toegankelijk is voor de gewone consument.

Praktische zaken staan ​​centraal bij grotere glazen deuren. Kunnen de deuren gemakkelijk worden geopend en gesloten? Fabrikanten hebben in de loop der jaren de techniek in schuifdeuren flink veranderd om het gebruiksgemak te verhogen.

Overweeg alle opties

Zoals we hier hebben besproken, kunnen glazen schuifdeuren in verschillende vormen op maat worden geleverd om aan de specifieke behoeften van je huis te voldoen. Zorg ervoor dat je alle opties in overweging neemt en je nieuwe schuifdeuren zouden het hoogtepunt van je leefruimte kunnen worden. Je kunt je woning hiermee ook verbinden met je omgeving - met het comfort van binnenhuis.

Schuifdeuren op maat

Schuifdeuren op maat kunnen een mooie toevoeging zijn aan je eigendom. Het is een investering die jaren meegaat. Wil je graag een specialist inschakelen voor het op maat laten maken van een schuifdeur? Schakel dan SoSimply in om gemakkelijk een specialist bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De professionals van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Schuifdeuren op maat
In Anderlecht

Aanleggen van houten terras

Schuifdeuren op maat
In Anderlecht

Aanbrengen van houten gevel

Schuifdeuren op maat
In Eeklo

Plaatsen van op maat gemaakte kast

Schuifdeuren op maat
In Anderlecht

Aanleggen van terras

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons