image of baseboard

Slot herstellen

Een slot herstellen na een inbraak moet natuurlijk zo snel mogelijk gebeuren! Je wilt niet met een onveilig gevoel achterblijven en een herstelling van het geforceerde slot, of het vervangen door een veiliger exemplaar, is van groot belang. Ook als je slot om een andere reden kapot is, kennen wij iemand die je snel kan komen helpen. We werken samen met zo’n 300 vakmannen in het hele land, er is dus zeker iemand in jouw buurt beschikbaar om je slot te herstellen.

Vraag een offerte aan
decor element decor element

Slot herstellen: prijzen en informatie

Slot herstellen
Het kan zijn dat de deur beschadigt is door een poging tot inbraak. Het slot moet dan hersteld worden.
Slot herstellen
Mogelijk is dat de sleutel in het slot afbreekt, je kunt dan het slot niet meer gebruiken.
Slot herstellen
Het slot is volledig uitgewoond en daarom loop je de kans dat je uiteindelijk niet meer veilig woont.

Hoeveel kost het om een slot te laten herstellen?

De kosten voor het herstellen van een slot variëren afhankelijk van het type slot en de herstellingen die nodig zijn. Vraag een gedetailleerde offerte aan bij onze specialisten.

Een slot herstellen: Hoe doe je dat?

Hier vind je deskundig advies over het oplossen van veelvoorkomende problemen met deursloten en nachtschoten: vastzittende of bevroren deursloten, sloten die niet vergrendelen en sleutels die in sloten zijn afgebroken.

Veel problemen met sloten kun je verhelpen voordat ze zo ernstig worden dat het slot helemaal niet meer werkt. Vaak veroorzaakt een defect vergrendelingsmechanisme het probleem.Hier kijken we naar reparaties voor sloten en deurknoppen.

Het vergrendelingsmechanisme werkt mogelijk niet omdat het slot vuil of droog is en met grafiet moet worden gesmeerd (gebruik geen olie omdat dit het vuil zal doen ophopen). Een niet goed werkende vergrendeling kan het gevolg zijn van een slecht sluitende deur.

Bij ernstige slotproblemen kun je het beste een slotenmaker bellen of het slot in zijn geheel vervangen als het niet meer te herstellen is. De meeste binnendeurknoppen of sloten zijn relatief goedkoop te vervangen. Het is niet echt de moeite waard om binnendeurknoppen of sloten professioneel te laten herstellen, tenzij ze speciaal zijn. Je kunt ze meestal beter laten vervangen.

Slot herstellen

Buitenvergrendelingen en sloten kunnen daarentegen erg prijzig zijn. Als je een professional nodig hebt om problemen op te lossen met een hoogwaardige slotset, is het verwijderen van het slot en het naar een slotenmaker brengen meestal veel goedkoper dan wanneer de slotenmaker naar je toe komt. Als het op een buitendeur zit, wil je dit natuurlijk doen als het mooi weer is en als het veilig is om de deur open te laten.

Het deurslot vergrendelt niet goed

Wanneer een deurvergrendeling niet op zijn plaats klikt, betekent dit meestal dat de vergrendeling en de sluitplaat niet in één lijn liggen. Draai de schroeven van het scharnier lost en probeer vervolgens de sluitplaat af te stellen door de schroeven los te draaien en iets te verschuiven. Reparaties variëren van het maken van kleine vergrendelingsaanpassingen tot het herpositioneren van de deur.

Als de vergrendeling niet goed werkt, sluit je de deur langzaam om te zien hoe de nachtschoot de sluitplaat raakt. De bout kan de sluitplaat boven, onder of aan één kant raken, waardoor deze niet goed sluit. Ook kunnen markeringen op de sluitplaat aangeven waar de nachtschoot de plaat raakt.

Indien mogelijk is de makkelijkste oplossing om de sleuf in de sluitplaat een klein beetje af te vijlen, zodat de nachtschoot er wel in valt. Voor minder dan een 0.2 centimeter verkeerde uitlijning van de nachtschoot en sluitplaat, kan je de binnenranden van de plaat vijlen om de opening te vergroten.

Het verplaatsen van de positie van de sluitplaat houdt meestal in dat het kozijn moet worden ingesneden en een deel van het oude gat wordt gevuld. Je kunt ook een verkeerde uitlijning oplossen door de sluitplaat te vervangen door een verstelbare sluitplaat.

Verwijder voor meer dan een halve centimeter verkeerde uitlijning de sluitplaat en verleng de insteek indien nodig hoger of lager. Vervang de plaat, vul de opening aan de boven- of onderkant met houtplamuur en werk het opnieuw af.

Slot herstellen

Als de vergrendeling de sluitplaat niet bereikt, vul dan de plaat uit of plaats er een andere sluitplaat bovenop (verwijder de schroeven en schroef ze terug door beide platen). Als de vergrendeling nog steeds niet kan worden bereikt, verplaats dan de scharnieren van de deur.

Deurknop zit los

Deurknoppen of deurklinken kunnen na verloop van tijd losraken. De manier om dit te herstellen hangt af ​​van het type slot. Je kunt een eenvoudige deurklink zo vastzetten:

  1. Draai de stelschroef op de schacht van de knop of klink los.
  2. Houd de knop aan de andere kant van de deur vast en draai de losse knop met de klok mee totdat hij goed past. Draai vervolgens de schroef vast totdat je voelt dat deze tegen de platte kant van de as rust. De knop moet nog vrij kunnen draaien om open te doen.
  3. Als dit niet helpt, verwijder dan de knop en controleer de spindel; als de spindel versleten is, moet deze worden vervangen. Als de hele set versleten is, kunt je deze het beste volledig vervangen. Je kunt online of bij de bouwmarkt gemakkelijk nieuwe deursloten kopen.

Deurslot is bevroren of werkt niet goed

Sloten aan de buitenkant van het huis kunnen bevriezen, sloten aan de binnenkant worden vies en kleine interne onderdelen slijten of breken uiteindelijk.

Probeer enkele snelle oplossingen voordat je een vervangend slot koopt:Doe wat grafiet in het sleutelgat, ofwel door het uit een buisje te persen of door het op een sleutel te vegen, en bedien het slot een paar keer om het grafiet in het mechanisme te werken.

Ontvriezers bevatten alcohol en andere smeermiddelen die helpen om smerige, vuile afzettingen op te lossen. Het laatste redmiddel is om het slot te demonteren om te zien of er iets is vastgelopen of kapot is. Je kunt het misschien herstellen of het onderdeel vervangen zonder een geheel nieuw slot te kopen.

Gehele slotcilinder draait mee

Een cilinder draait wanneer de stelschroef (pen) die bedoeld is om hem op zijn plaats te houden losraakt of kapotgaat.

Verwijder de voorplaat (als die er is) aan de rand van de deur en zoek de een of twee cilinderstelschroeven. Ze moeten in lijn zijn met het midden van de cilinder. Draai de stelschroef (of schroeven) vast door met de klok mee te draaien - zorg ervoor dat ze in de sleuf grijpen die langs de rand van de cilinder loopt (de sleuf van de sleutel moet perfect verticaal zijn). Vervang het voorpaneel.

Als de nachtschoot vast zit is de kans groot dat het niet goed in de gleuf past van de sluitplaat. Zorg ervoor dat de sluitplaat stevig vastzit en in redelijke lijn staat met de bout. Je kunt de randen van de sluitplaat een beetje vijlen, en zelfs een beetje rond de randen van het nachtslot. Als dit niet werkt, moet je waarschijnlijk de sluitplaat vervangen.

Slot herstellen

Sleutel is afgebroken in slot

Probeer met een tang de sleutel vast te pakken en eruit te trekken. Gebruik daarvoor een punttang. Als dit niet lukt verwijder dan als laatste redmiddel de cilinder. Steek een stijve draad in de gleuf aan de achterkant van de cilinder en druk de sleutel naar buiten. Of breng de cilinder naar een slotenmaker.

Het herstellen van een slot is een relatief snel project en zeker iets wat je zelf kunt proberen. Mocht je er zelf niet uitkomen? Schakel dan SoSimply in om gemakkelijk een slotenmaker bij jou in de buurt te vinden. Vul gewoon het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De slotenmakers van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

placeholder image
decor element decor element

Een vraag? Een offerte aanvragen?

Je krijgt van ons een offerte en advies op maat voor de werken aan je woning.

Contacteer ons
Voorbeelden van mogelijke realisaties
Slot herstellen In Meeuwen-Gruitrode

Installation d’une serrure hautement sécurisée

Slot herstellen In Anderlecht

Aanbrengen van veiligheidsslot

Slot herstellen In Veurne

Installeren van kluis

Slot herstellen In Schaarbeek

Openen van slot

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

decor element decor element

Garanties van SoSimply

300 professionnels de qualité
400 kwalitatieve professionals
Un travail dans les règles de l’art avec les meilleurs matériaux
De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materialen
Des corps de métier proches de vous
Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs
Une réponse rapide à vos questions
Vakmannen in je buurt
96% des travaux réalisés dans les 5 jours
Snel antwoord op al je vragen
placeholder image

Al uw problemen snel opgelost door onze ervaren professionals

Contacteer ons