Vraag een offerte aan

Sloten vervangen: prijzen en informatie

Hoeveel kost het om sloten te vervangen?

De prijs voor het vervangen van sloten zal afhangen van het aantal sloten die vervangen moeten worden en het type slot.

Vraag een offerte aan

Verschillende redenen om jouw sloten te laten vervangen

Sloten vervangen

Je bent misschien sleutels verloren en voelt je daarom minder veilig.

Sloten vervangen

Er is een poging tot inbraak of daadwerkelijke inbraak geweest.

Sloten vervangen

Het kan ook zijn dat de sloten zijn versleten en je daarom een keer nieuwe moet gaan halen.

De sloten van je nieuwe huis vervangen

Er moet nog veel worden gedaan nadat je bent verhuisd. Je moet (natuurlijk) uitpakken, alles installeren, je adres wijzigen en ja: je sloten veranderen. Het veranderen van de sloten in een nieuw huis is altijd een goed idee, omdat je niet echt zeker weet wie er anders toegang heeft tot het pand.

Beveiliging moet altijd een topprioriteit zijn bij het verhuizen. Je kunt beter een stap verder gaan als het gaat om de veiligheid van je nieuwe huis. Al is de grootste winst die je krijgt meestal alleen meer gemoedsrust. Lees hieronder verder over de stappen die je moet nemen om sloten in je nieuwe huis te vervangen. We bespreken ook de benodigdheden en wanneer je beter een professional kan inschakelen in plaats van het zelf te doen.

Sloten vervangen

De benodigdheden

Je eerste stap in elk doe-het-zelfproject is het verzamelen van alle benodigdheden. Als het gaat om het wijzigen van sloten, heb je maar een paar dingen nodig, Waarschijnlijk heb je er al twee van in je gereedschapskist.

  • Nieuwe sloten. Koop een nieuw slot voor elke deur die je opnieuw wil gebruiken. Een standaard slotenpakket bevat vaak alle onderdelen die je nodig hebt, inclusief bevestigingsmateriaal. Indien mogelijk, probeer dan een nieuw slot te kopen van hetzelfde merk, model en fabrikant als het slot dat je vervangt. Dit zorgt ervoor dat het de juiste pasvorm heeft.
  • Meetlint. Meet voordat je naar de bouwmarkt gaat. De meeste nieuwe sloten zijn verstelbaar, maar je moet er nog steeds voor zorgen ze het juiste bereik hebben.
  • Schroevendraaier. Kijk naar je bestaande sloten om te bepalen of je een platte of een kruiskop schroevendraaier nodig hebt. Afhankelijk van de schroeven in het nieuwe slotenpakket die je hebt gekocht, heb je mogelijk beide soorten schroevendraaiers nodig (of je kunt gewoon een 4-in-1 gebruiken).

Vergrendelingen wijzigen: een stapsgewijze handleiding

Nu je de juiste benodigdheden hebt, is het tijd om aan het werk te gaan.

Stap één: Verwijder het oude slot. Dit gedeelte is vrij eenvoudig. Zoek de schroeven aan de binnenzijde van het slot (de kant met de draaiknop) en verwijder ze samen met de plaat. Je zou nu een gat moeten hebben waar je doorheen kunt kijken. Open je deur zodat je de zijkant van het slot kunt zien (het smalle deel loopt langs de binnenkant van de deur) en zoek en verwijder die schroeven ook. Verwijder de rest van het slot.

Stap twee: Plaats de nachtschoot. Neem de nachtschoot en installeer deze waar de oude zat. De meeste nachtschoten zullen aan één kant een markering hebben die aangeeft wat de bovenkant is om je te helpen bepalen hoe je het precies moet plaatsen. Gebruik de meegeleverde bevestigingsdelen om het slot vast te zetten.

Stap drie: plaats je nieuwe slot. De nachtschoot heeft sleuven waarin je zowel het slot/sleutelgedeelte als het draaigedeelte van je nieuwe slot kunt plaatsen. Monteer de stukken waar ze moeten komen en zet ze vast met de schroeven die zijn meegeleverd in je pakket.

Stap vier: Test. Test je nieuwe slot altijd nadat je het hebt gewijzigd in plaats van aan te nemen dat het werkt. Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat het vergrendelt en ontgrendelt met de sleutel. Probeer dit zowel aan de binnen- en buitenkant van je deur.

Dat is het, een kind kan de was doen! Geef prioriteit aan je nieuwe sloten, te beginnen met de voordeur van je huis. Als de vorige eigenaar van het huis de sleutels heeft gedeeld met andere mensen, is dat waarschijnlijk de deur waartoe ze toegang hebben gekregen. Je kunt er ook voor kiezen om sloten op binnendeuren te vervangen, maar dit hoeft niet meteen te gebeuren.

Sloten vervangen

Wanneer moet je een professional inschakelen?

Zoals je ziet, is het eigenlijk niet zo moeilijk om de sloten van je nieuwe huis te vervangen, maar er zijn enkele gevallen waarin je waarschijnlijk een professionele slotenmaker wil inschakelen in plaats van het zelf te doen.

  • Als je huis heel oud is. Hoewel het niet onmogelijk is, kan het best moeilijk zijn om een ​​vervanging voor vintage sloten te vinden. Als je naar een oud huis bent verhuisd en je hebt te maken met een niet-standaard slot, neem dan een professional in de arm die bekend is met het vervangen van oude sloten.
  • Als je een sluitsysteem wilt. Je kunt besluiten dat je een hoofdsleutelsysteem aan je huis wilt toevoegen, dat wil zeggen, een sluitsysteem waarbij één sleutel alle deuren kan openen. Hoewel je dit zelf kunt doen, is een slotenmaker al getraind in het installeren van dit soort complexe sluitsystemen.
  • Als je geen vertrouwen hebt in je doe-het-zelfvaardigheden. Er zijn enkele doe-het-zelfprojecten die je prima kunt doen als beginner, zoals schilderen en voegen. Maar als het gaat om de veiligheid van je huis en je gezin, is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Terwijl een doe-het-zelfstrategie je zeker wat geld zal besparen als het gaat om het veranderen van je sloten, staat veiligheid toch voorop.

Hoeveel kost het om je sloten te laten veranderen?

Een nieuwe nachtschootkit kost je ongeveer €35,-tot €50,-. Als je een professionele installatie wilt, verwacht dan ongeveer €100,- daar bovenop voor de installatiekosten. Je installatiekosten kunnen hoger zijn als je besluit een ander type slot te kiezen, zoals een smart slot.

Sloten vervangen

Als je klaar bent om het project zelf aan te pakken, volg dan de bovenstaande stappen en ga aan de slag! Het vervangen van een slot is een relatief snel project en zeker een van de eerste dingen die je moet doen nadat je een nieuw huis betrekt. Kom je er zelf niet uit? Schakel dan SoSimply in om gemakkelijk een slotenmaker bij jou in de buurt te vinden. Vul gewoon het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De slotenmakers van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Sloten vervangen
In Ukkel

Installation d’une serrure hautement sécurisée

Sloten vervangen
In Veurne

Aanbrengen van veiligheidsslot

Sloten vervangen
In Peer

Installeren van kluis

Sloten vervangen
In Nijlen

Openen van slot

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons