Vraag een offerte aan

Terras aanleggen: prijzen en informatie

Hoeveel kost het aanleggen van een terras?

De kostprijs voor het aanleggen van een terras loopt sterk uiteen, afhankelijk van de grootte van het terras, de ondergrond, de voorbereidingswerken en het gekozen materiaal.

Vraag een offerte aan

Hoe kun je het beste een terras aanleggen?

Terras aanleggen

Meet de tuin op en teken jouw nieuwe terras op schaal.

Terras aanleggen

Breng een laag wit zand aan van minimaal 10 cm dik en strijk het zand glad met een lange lat, druk stevig aan.

Terras aanleggen

Leg de tegels op het vlakke zandbed en tik de tegels in het zand met een rubberen hamer.

Een terras aanleggen: welk materiaal kies je?

Bij een terras denk je al gauw aan prachtige zonovergoten dagen met verkoelende drankjes onder de schaduw van een parasol. Van eenvoudige betonnen platen tot kleurrijke tegels met ingewikkelde patronen, een mooi terras verbetert je leefruimte in de buitenlucht drastisch.

Wil je een terras aanleggen? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden en de juiste materialen te kiezen om een ​professioneel ogend resultaat te garanderen waar je jarenlang plezier van hebt.

Terras aanleggen

Veel mensen kunnen zelf een terras aanleggen, soms zelfs in één weekend (met uitzondering van grote terrassen). Om een professioneel ogend terras aan te leggen is het belangrijk om een goede planning te maken en het juiste materiaal te kiezen. In dit artikel beschrijven we verschillende materiaalopties om het maken van een keuze te vergemakkelijken!

Een plan maken

De eerste stap is het bepalen van je behoeften. Hoe ga je het terras gebruiken? Ben je van plan om veel mensen uit te nodigen voor etentjes? Om het serveren en opruimen te vergemakkelijken, kan je het terras dichtbij de keuken aanleggen. Overweeg om te kiezen voor vlekbestendige tegels waarop meubels gemakkelijk schuiven en waarop morsen geen probleem is.

Als je op je terras wil zonnen, plaats het terras dan in een zonnig deel van je tuin. Als je liever wil dutten in een hangmat, kies dan een schaduwrijke plek, bijvoorbeeld aan een kant van het huis waar een luifel kan worden geïnstalleerd.

Nadat je een locatie hebt gekozen en je behoeften hebt doorgenomen, gebruik je palen en een touwlijn om de omtrek te markeren. Na het uitzetten wacht je een paar dagen. Je kunt dan aan de nieuwe indeling van je tuin en de plaatsing van je nieuwe terras wennen.

Idealiter voelt het terras aan als een natuurlijk verlengstuk van je huis en vloeit het bijna naadloos over in het landschap. Kijk hoe de zon op het toekomstige terras valt en houd de hoeveelheid vuil van bomen en struiken in de gaten.

Houd ook rekening met de waterafvoer. Leg je terras niet aan op een lage plek in je tuin, hiermee voorkom je problemen met stilstaand water op je terras. Overmatig vocht verstoort niet alleen de grond onder een terras, maar veroorzaakt ​​ook onkruidgroei en schimmel.

Vergeet niet om na te denken over waterleidingen, riolering en elektrische leidingen. Controleer voordat je begint met graven waar de leidingen zich bevinden zodat je geen leidingen raakt. zo voorkom je extra kosten.

Materialen

Budget en smaak zullen waarschijnlijk van grote invloed zijn op de keuze van je terrasmateriaal. Als je verwacht veel met blote voeten over het terras te lopen, zijn textuur en warmtebehoud ook factoren die je mee kan nemen in je keuze. Denk ook aan weersinvloeden en de weersbestendigheid van je keuze.

Terras aanleggen

Gegoten beton

De goedkoopste maar meest arbeidsintensieve optie is het storten van je eigen betonnen terras. Ga voor een eenvoudige grijze kleur of voeg een andere kleur toe voor een unieke look. Vermijd beton naast zwembaden; beton kan erg glad zijn als het nat wordt. Houd er rekening mee dat betonnen terrassen gevoelig zijn voor scheuren door temperatuurswisselingen.

Straatstenen

Je kan kiezen uit een verscheidenheid aan straatstenen. Populaire opties zijn onder meer baksteen, plavuizen, klei, beton en composiet. Een goedkope optie is betonstenen, deze stenen zijn in verschillende kleuren, texturen en stijlen verkrijgbaar. Over het algemeen zijn straatstenen antislip en eenvoudig te installeren, maar omdat ze vlekken absorberen, vereisen deze stenen meer onderhoud.

Composiet stenen

Dit is relatief gezien een nieuwkomer in de wereld van terrassen. Composiet stenen zijn bijna uitsluitend gemaakt van gerecyclede materialen (bijv. van oude banden). Er zijn verschillende kleuren beschikbaar en de stenen zijn comfortabel onder de voeten. Bovendien is het uitlijnen van deze stenen een fluitje van een cent, omdat de stenen op een vooraf gelegd rooster klikken. Ze zijn echter duurder in vergelijking met andere materialen.

Baksteen

Bakstenen terrassen kunnen meer dan 100 jaar meegaan. Wie waardeert de charmante ouderwetse esthetiek van deze stenen nu niet? Er zijn verschillende patronen mogelijk, van visgraat tot gekruist. Stenen van verschillende kleuren kunnen naast elkaar worden geplaatst voor een uniek effect. Zorg ervoor dat je stenen voor buiten koopt. Ze moeten bestand zijn tegen de veranderende weersomstandigheden. Bakstenen zijn bestand tegen vlekken en voelen goed aan onder blote voeten.

Natuursteen

Dit zijn vaak speciale tegels of stenen van leisteen, travertijn, kalksteen of zandsteen, die kunnen worden gekocht in verschillende vormen. Elk materiaal heeft verschillende eigenschappen. Selecteer natuursteen zorgvuldig op basis van je behoeften. Met uitzondering van speciale tegels, is natuursteen het duurste terrasmateriaal dat je kunt kiezen.

Tegels

Veel verschillende soorten tegels kunnen buitenshuis worden gebruikt. Ongeglazuurde kleitegels zijn populair, maar er zijn ook tal van geglazuurde opties (deze kunnen wel erg glad zijn, zelfs droog). Het prijskaartje van tegels varieert enorm. Als je tegels wil installeren moet je een betonnen basis hebben. De tegels moeten op de betonnen basis worden geïnstalleerd. Als je die basis nog niet hebt, moet je ook de kosten van een betonnen basis in je budget opnemen.

Terras aanleggen 

Heb je hulp nodig bij het aanleggen van je terras? Neem dan contact op met SoSimply om gemakkelijk een professional bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De professionals van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Terras aanleggen
In Duffel

Snoeien van bomen

Terras aanleggen
In Schaarbeek

Onderhouden van tuin

Terras aanleggen
In Peer

Snoeien van hagen

Terras aanleggen
In Gent

Aanleggen van tuin

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons