Vraag een offerte aan

Trap op maat: prijzen en informatie

Hoeveel kost een trap op maat?

De prijs van een op maat gemaakt trap hangt af van verschillende factoren: de grootte en vorm van de trap, de gekozen materialen, het ontwerp en de plaatsing.

Vraag een offerte aan

Wat zijn de voordelen van een trap op maat?

Trap op maat

Een trap die de uitstraling van jouw interieur volledig overneemt.

Trap op maat

Trappen die volledig maatwerk zijn en dus ook rekening houden met jouw wensen.

Trap op maat

Zelf de controle hebben over kleur en meer.

Een trap op maat: alles wat je moet weten

Omdat je trap de meest prominente positie in huis inneemt, is het belangrijk dat je trap een perfecte aanvulling is op de rest van je interieur.

 

Bij het perfecte trapontwerp moet rekening worden gehouden met bruikbaarheid, stijl en veiligheid. Je trap heeft een prominente plek in huis en wordt vaak gebruikt. Of je nu een bestaande trap renoveert of een nieuwe bouwt. Het is belangrijk om de grootte, plaats en het materiaal zorgvuldig te overwegen en ervoor zorgen dat het uiteindelijke ontwerp voldoet aan de eisen die zijn gesteld in het bouwplan.

Trap op maat

Dit artikel zal je helpen met het maken van keuzes voor een trap op maat. Verschillende aspecten worden besproken. De beste maat, locatie en indeling. Daarnaast bespreken we de belichting van een trap.

Hoe groot moet een trap op maat zijn?

Het eerste dat je moet bepalen, is hoe groot je trap op maat moet worden. Dit is een taak die je het beste in samenwerking met een professional kan uitvoeren. Voor de constructie van trappen gelden namelijk veel regels. Een professional is op de hoogte van alle bouwvoorschriften en zorgt ervoor dat je trap veilig is. Je kan je natuurlijk wel informeren over de grootte om een beeld te krijgen van je trap op maat.

Waar moet ik de trap op maat plaatsen?

Vaak wordt de voet van een trap ergens in de buurt van de voordeur geplaatst zodat je geen andere kamer hoeft over te steken om de trap vanaf de voordeur te bereiken. Dit is essentieel als er een derde verdieping in het huis is, omdat de trap dan als brandtrap moet fungeren.

Welke indeling moet ik kiezen voor mijn trap op maat?

In veel situaties past een rechte trap niet in huis of werkt het gewoon niet met de indeling van het huis. Een trap met een bocht of hoek is dan een goede optie. Wanneer bochten of hoeken nodig zijn in een trap, is de eenvoudigste optie om de trap in tweeën te splitsen en deze te verbinden met een 180° gedraaid bordes. Dit wordt een bordestrap genoemd.

 

Trappen die tijdens het klimmen hoeken hebben, worden ‘kwartdraaitrappen’ genoemd en worden vaak gebruikt om bochten van 90 ° te maken.

Wenteltrappen zijn niet het meest praktische soort. Het is bijvoorbeeld moeilijk om meubels naar boven of beneden te sjouwen en ze zijn vaak duurder dan normale trappen. Ze kunnen er echter fantastisch uitzien en zijn handig wanneer de ruimte beperkt is.

Welke functies kan ik opnemen in mijn trapontwerp?

Als je een gloednieuwe trap in je huis laat plaatsen, is dit een mooie kans om een uniek kenmerk toe te voegen. Dit kan niet alleen de trap zelf verbeteren, maar ook de rest van je ruimte.

Trap op maat

Kies uit meer praktische functies, zoals geïntegreerde opbergruimte of glas om de natuurlijke lichtinval rond de trap te verbeteren. Of ga voor opvallende esthetische kenmerken, zoals een imposante balustrade, een extra brede trap of zelfs een trappenhuis.

Opslag opnemen in je trapontwerp

Trappen met opslagmogelijkheden zijn een geweldige manier om het meeste uit je ruimte te halen. Je kunt bijvoorbeeld onder je trap een kast met opbergruimte bouwen.

Extra brede trappen

Je kunt een extra brede trap op maat laten bouwen voor een wow-factor. Je kan bijvoorbeeld je bestaande trap laten vervangen door een extra groot ontwerp van steen en hout. Italiaans kalksteen gecombineerd met donker gebeitst eiken kan een mooie look geven en je huis een chique uitstraling geven.

Gebruik stickers of verf voor een eenvoudige traprenovatie

Overweeg trapstickers of verf voor een snelle en goedkope transformatie. Als je van plan bent je trap te schilderen, gebruik dan producten die hier speciaal voor zijn gemaakt. Trappen worden intensief gebruikt, het is daarom van belang om slijtvaste producten te gebruiken om zo lang mogelijk plezier te hebben van je eenvoudige traprenovatie.

Verlichting van je trapontwerp

Een slecht ontworpen trap is een trap met een totaal gebrek aan licht. Natuurlijk of kunstmatig. Helaas is dit een veel voorkomend probleem bij trappen die in het midden van het huis zijn geplaatst, niet in de buurt van ramen of andere lichtbronnen.

Als het mogelijk is zorg dan voor natuurlijk licht in je trappenhuis. Een groot raam dat langs de trap loopt, een dakkoepel of dakraam in het plafond erboven, of zelfs een glazen balustrade die het natuurlijk licht doorlaat, alles kan!

Enkele tips om ervoor te zorgen dat er voldoende licht is:

  • Het gebruik van lampen boven deuren, zowel binnen als buiten. Dit is een logische plek om verlichting aan te brengen en dit zorgt ervoor dat er licht is bij de voet van de trap.
  • Het plaatsen van een dakraam boven het trappenhuis.
  • Het plaatsen van een lichtpijp. Dit is een handige manier om trappenhuizen in rijtjeshuizen of trappen waar de ruimte krap is, te verlichten.

Gebruik kunstmatige verlichting om je trap nog meer in het oog te laten springen. Het is een goed idee om praktische verlichting aan de boven- en onderkant van de trap - bediend door een tweewegschakelaar - aan te brengen. Maar het gebruik van LED-verlichting in de leuning of zelfs in de trap zelf is een fantastische manier om te pronken met je nieuwe trap.

Trap op maat

Een trap op maat heeft veel voordelen. Het is een investering die jaren meegaat. Wil je graag een trappenspecialist inschakelen voor het op maat laten maken van je nieuwe trap? Schakel dan SoSimply in om gemakkelijk een specialist bij jou in de buurt te vinden. Vul het contactformulier in en krijg een diagnose en een offerte om onaangename verrassingen te voorkomen. De professionals van SoSimply gebruiken gecertificeerd materiaal van hoge kwaliteit en garanderen schoon en zorgvuldig werk.

Onze laatste realisaties

Trap op maat
In Gent

Aanleggen van houten terras

Trap op maat
In Peer

Aanbrengen van houten gevel

Trap op maat
In Anderlecht

Plaatsen van op maat gemaakte kast

Trap op maat
In Ichtegem

Aanleggen van terras

Alle beschikbare professionals voor je woning

Een kleine herstelling, een groot project of een dringende depannage? SoSimply brengt je in contact met echte vakmensen om je probleem op te lossen.

Garanties van SoSimply

icon1

300 kwalitatieve professionals

icon4

Vakmannen in je buurt

icon2

Snel antwoord op al je vragen

icon5

De garantie van herstellingen volgens de regels van de kunst, met de beste materiale

icon3

Snelle planning van de werkzaamheden aan een correcte prijs

Contacteer ons