Onderhoud verwarmingsketel Brussel

Chauffagist

Onderhoud verwarmingsketel in Brussel

Een cv-ketel moet regelmatig worden onderhouden zodat hij goed zou blijven werken. Ontdek hoe je het onderhoud van je verwarmingsketel in Brussel kan laten uitvoeren en hoe je daarvoor de geschikte professional kan vinden.

Is het onderhoud van je verwarmingsketel verplicht in Brussel?

Ja, in België is het verplicht om regelmatig een onderhoud van je verwarmingsketel te laten uitvoeren. In Brussel moet je rekening houden met de volgende termijnen:

Het onderhoud van je verwarmingsketel moet in Brussel verplicht door een professional gebeuren.

Je verwarmingsketel moet tussen zijn 14de en 16de verjaardag een audit ondergaan. Deze audit moet worden gedaan door een cv-installateur erkend door Leefmilieu Brussel of, als de cv-ketel een vermogen heeft van meer dan 100 kW, een EPB-adviseur.

Naast sancties opgelegd door het Gewest, krijg je mogelijk ook problemen met je verzekering als je geen onderhoud laat uitvoeren.

Waarom is het onderhoud van je verwarmingsketel belangrijk?

Het onderhoud van de verwarmingsketel is nuttig voor verschillende redenen:

  • Je verlengt de levensduur van je installatie: een cv-ketel in goede staat zal langer meegaan en zal minder snel moeten worden vervangen;
  • Je verzekert je van zijn veiligheid: een slecht onderhouden verwarmingsketel kan een gaslek veroorzaken, of erger nog, een CO-lek, wat dodelijk kan zijn bij het inademen van grote hoeveelheden.
  • Je bespaart op energie: als je cv-ketel vuil is, verstopt of niet geregeld onderhouden, verliest hij aan efficiëntie en is er meer energie nodig om hetzelfde resultaat te krijgen als bij de oorspronkelijke prestaties. Met een regelmatig onderhoud, zorg je er ook voor om niet meer te verbruiken dan nodig is!

Hoe het onderhoud van je verwarmingsketel laten uitvoeren in Brussel?

Zoals we hierboven al hebben gezien, is het in Brussel verplicht om het onderhoud van je verwarmingsketel te laten uitvoeren door een professionele verwarmingsinstallateur. Maar dat is niet alles: voor het onderhoud van je gasketel, moet je een erkende technicus gasvormige brandstof kiezen. En voor mazout, moet het een erkende technicus vloeibare brandstof zijn.

Een paar weken voor de verjaardag van het laatste onderhoud contacteer je een verwarmingsinstallateur. Voorzie een marge, want je installateur heeft misschien een wachtlijst van enkele weken.

Na zijn bezoek zal hij je een controleattest bezorgen dat certificeert dat je cv-ketel voldoet aan de normen. Bewaar dat document goed: je kan ermee aantonen dat je werkelijk het onderhoud van je verwarmingsketel hebt laten uitvoeren, wat ook nuttig zal zijn voor je verzekering bijvoorbeeld, mocht je het ooit nodig hebben.

Hoe vind je een professional voor het onderhoud van je verwarmingsketel in Brussel?

SoSimply vindt voor jou een cv-installateur in Brussel, in Luik of een erkende chauffagist in gelijk welke andere regio in België voor het onderhoud van je cv-ketel. Bezorg ons je gegevens, en wij brengen je onmiddellijk in contact met een gekwalificeerde professional in je buurt zodat je snel een afspraak kan maken.

Heb je vragen over het onderhoud van een verwarmingsketel in Brussel of over onze diensten? Dan kan je ons altijd contacteren voor meer informatie.